Publicitātes foto

Apgāds «Zvaigzne ABC» sadarbībā ar Latvijas Grāmatizdevēju asociāciju laidis klajā Latvijas grāmatu ilustratoru katalogu angļu valodā — «Latvian Book Illustrators Catalogue».

Ziņas Fold 6. aprīlis, 2018

Katalogā iekļauti 56 mākslinieki, īsa informācija par katra mākslinieka radošo darbu un kontaktinformācija, kā arī darbu attēli, kas raksturo katra mākslinieka radošo rokrakstu. Profesionāliem māksliniekiem bija iespēja pašiem pieteikties, lai viņi darbi tiktu publicēti šajā izdevumā. Tādējādi katalogs atspoguļo visu paaudžu Latvijas ilustratoru stilu  dažādību un kopainas krāšņumu.

«Latvian Book Illustrators Catalogue» izdots angļu valodā, jo tā galvenā mērķauditorija ir ārvalstu grāmatizdevēji, tomēr Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas pārstāvji norāda, ka, spriežot pēc pirmajām atsauksmēm, tas ir noderīgs arī Latvijas uzņēmumiem, kuri meklē autorus reklāmas materiāliem, produktu iepakojumu dizainam un citām vajadzībām.

Izdevēji norāda, ka katalogs veltīts galvenokārt bērnu grāmatu ilustratoriem, tomēr tas ar nolūku nav atspoguļots nosaukumā, lai nesašaurinātu tā adresātu loku, jo daudzu mākslinieku ampluā neaprobežojas tikai ar bērnu grāmatu veidošanu — viņi spēj strādāt dažādos žanros.

Latvijas Grāmatizdevēju asociācija pauž cerību, ka šis katalogs būs būs ne tikai ļoti bagātīgs apliecinājums Latvijas grāmatu ilustratoru augstajam mākslinieciskajam līmenim, bet arī palīdzēs māksliniekiem atrast jaunus sadarbības partnerus gan ārzemēs, gan pašu mājās.

Katalogu iespējams iegādāties «Zvaigzne ABC» veikalā Krišjāņa Valdemāra ielā 6, Rīgā, un Latvijas Grāmatizdevēju asociācijā.