Riga IFF vizuālā identitāte un vides objekti. Publicitātes foto

12. aprīlī apbalvošanas ceremonijā mākslas centrā «Zuzeum» tika noskaidroti Latvijas Dizaina gada balvas 2018 laureāti, kā arī balvas partnera «Accenture» īpašā apbalvojuma saņēmēji.

Ziņas Fold 13. aprīlis, 2018

Latvijas Dizaina gada balva ir ikgadējs, nacionālas nozīmes apbalvojums dizainā, kura mērķis ir apzināt un popularizēt Latvijas dizaineru labākos sniegumus un veicināt nozares augstvērtīgu attīstību. Šī gada konkursā pirmo vietu ieguva darbs «Riga IFF vizuālā komunikācija un vides objekti», kas radīts dizaina studijā «Associates, Partners et Sons», un par kuru vairāk lasāms FOLD pērnā gada rakstā. Otro vietu saņēma uzņēmuma «Mass Portal» industriālā dizaina valoda un plastikāta auklas žāvētājs «FD1». Savukārt trešajā vietā ierindojās Liepājas pašvaldības mājaslapa www.liepaja.lv, kuras autors ir aģentūra «Wrong Digital». Vairāk par mājaslapas tapšanu un rezultātu — FOLD rakstā.

Galvenās balvas ieguvējs no Kultūras ministrijas saņems finansiālu atbalstu 2000 eiro vērtībā Latvijas dizaina starptautiskajam mārketingam.

Balvas galvenā partnera, IT uzņēmuma «Accenture», specbalvu «Digitālais bizness» ieguva «Wrong Digital» izstrādātā Ceļu satiksmes drošības direkcijas mājaslapa.

Latvijas Dizaina gada balvas 2018 žūrijas priekšsēdētājs Timotijs V. Ventimiglija (Timothy W. Ventimiglia) komentē žūrijas lēmumu: «Lai arī katrā no fināla dizaina darbiem mīt latviešu kultūras tradīcijas, mūsuprāt, tiem piemīt arī potenciāls sasniegt globālu auditoriju. Tiem ir plašāks identitātes veidošanas konteksts, kā arī sociāla ietekme un uzņēmējdarbības potenciāls. Visi 20 fināla darbi ir savu attiecīgo tirgu standartu noteicēji. Žūrijas trīs finālā izvirzītie produkti atspoguļo oriģinalitātes un inovācijas vērtības, tiem ir konceptuāls veselums, tie demonstrē prasmīgu meistarību un izpildi».

Šī gada konkursa 20 finālistu saraksts pieejams Latvijas Dizaina gada balvas Facebook lapā. Latvijas Dizaina gada balvai 2018 iesniegtos 127 darbus izvērtēja žūrija — septiņu industrijas profesionāļu komanda.

No 17. aprīļa līdz 20. maijam labākie Latvijas dizaina darbi būs skatāmi izstādē «Latvijas Dizaina gada balva 2018» Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā.