Publicitātes foto

Par vienu no šī gada Latvijas Dizaina gada balvas 20 finālistiem žūrija izraudzījās studijā «Zilbers Design» tapušo gaismas ķermeni «Star Wrap». Tā ir neparasta lampa, kas ieņem unikālu formu, izņemot to no vakuuma iepakojuma.

Ziņas Fold 2. maijs, 2018

Lampas «Star Wrap» idejas pamatā ir dizaineru vēlme izmantot materiālu citam mērķim, nekā tas sākotnēji paredzēts, un eksperimentēt ar tā iespējām. Iekaramā lampa ir veidota no «Tyvek» izolācijas materiāla un rada saburzīta papīra iespaidu. Šis gaismas ķermenis ir iepakots vakuumā un, izņemts no tā ārā, ieņem neparastu formu, veidojot izteikti individuālu apgaismojuma elementu. Lampas izveidošanā ir arī «dari pats» elements — tās izskatu daļēji nosaka lampas īpašnieks, atbrīvojot to no iepakojuma, sekojot vienkāršai četru soļu instrukcijai un visbeidzot piekarinot to pie griestu āķa. Šādi lampa kļūst par gaismas skulptūru atmosfēras radīšanai mājās vai birojā. Gala produkts ir viegls, rotaļīgs dizaina elements, kas šķietami peld gaisā, spīdot un izgaismojot neregulārās formas šķiedras.

«Star Wrap» dizaineri, tehnisko risinājumu un iepakojuma autori Pēteris Zilbers un Dāvis Līcītis norāda, ka īpaši efektīgi lampa izskatās, ja lietotājs izmanto viedo spuldzīti un tālvadības pulti, lai mainītu lampas krāsu un noskaņu telpā. «Star Wrap» augstums ir 50 cm, diametrs — 40 cm, bet pats iepakojums ir krietni mazāks un sver vien 400 gramus.

Šobrīd «Star Wrap» līdzās citiem Latvijas Dizaina gada balvas finālistiem eksponēta izstādē Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā, kas apskatāma vēl līdz 20. maijam. Konkursa žūrijas loceklis, ilggadējais modes zīmola «G–Star Raw» radošais direktors un dizainers, stratēģiju dizaina un interjera dizaina eksperts Pīters Kūls (Pieter Kool) «Zilbers Design» darbu komentējis šādi: «Labs koncepts, ilgtspēja un izskats. Projektā, risinot praktiskus un budžeta izaicinājumus, nonākts pie izteiksmīgiem dizaina risinājumiem. Izskats, funkcionalitāte un ilgtspēja; viss par labu cenu. Tā varētu būt komerciāla veiksme».

Studijā «Zilbers Design» arī iepriekš tapuši dažādi interjera objekti, tostarp gaismekļi, no kuriem līdz šim pazīstamākais ir gaismas objekts «MoodBroom».