Ilustrācija — Liepājas radošo industriju klasteris

No 11. līdz 15. jūnijam Liepājā notiks radošās rezidences programma «Creative Freespace. Liepaja», kas apskatīs brīvās telpas attīstības iespējas Liepājā. Starptautiskā rezidences programmā tiek aicināti pieteikties radošie uzņēmēji, studenti, pilsētvides pētnieki un citi interesenti no Kurzemes un Klaipēdas reģioniem.

Ziņas Fold 23. maijs, 2018

Brīvā telpa (angļu valodā – «free space») raksturo pieejamu telpu, kurā vietējie iedzīvotāji organizācijas un institūcijas var organizēt dažādas aktivitātes, tādējādi pilnveidojot ne tikai kultūras dzīvi, bet veicinot uzņēmējdarbību un aktivizējot dažādas nevalstisko organizāciju iniciatīvas.

Radošajā rezidencē paredzēts apskatīt Liepājas brīvās telpas iespējas un izstrādāt padziļinātus risinājumus un īstenojamus priekšlikumus atsevišķām Liepājas vietām.

Radošās rezidences programmā nedēļas garumā iekļautas vairāk nekā 10 dažādas aktivitātes un notikumi — Latvijas Dizaina Gada balvas 2018 izstāde un diskusijas, Radošās darbības nedēļas «radi!» Liepājas pasākums, lekcijas un nodarbības, kas ietver tikšanos ar pilsētplānotājiem, uzņēmējiem, dažādām institūcijām, modes skate.

Ar lekcijām šajā laikā uzstāsies dažādu nozaru eksperti — arhitekte, publiciste, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Izstāžu centra vadītāja Ieva Zībārte, sociālantropologs, pilsētpētnieks Viesturs Celmiņš, Liepājas biznesa inkubatora vadītājs Atis Egliņš–Eglītis, kultūrpolitikas un radošo industriju stratēģiju eksperts Ragnārs Sīls (Ragnar Siil, Igaunija), koncertzāles «Lielais Dzintars» direktors Timurs Tomsons, «Dirty Deal Audio» dibinātājs Kristaps Puķītis, Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas radošais direktors mākslas un dizaina jomā Ivars Pilips–Matisons un «Creativity Lab» dibinātāja, dizaina domāšanas meistarklašu vadītāja Signe Adamoviča.

Starptautisko radošo rezidenci organizē biedrība «Liepājas radošo industriju klasteris» sadarbībā ar Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolu, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Liepājas biznesa inkubatoru un Radošo industriju inkubatoru, Radošās darbības nedēļu «radi!», Latvijas Republikas Kultūras ministriju, Kuldīgas novada pašvaldības Mākslinieku rezidenci, Klaipēdas Kultūras komunikācijas centru, Viļņas Mākslas akadēmijas Nidas mākslinieku koloniju, koncertzāli «Lielais dzintars».

 

Dalība rezidences «Creative Freespace. Liepaja» programmā ir bez maksas un tās dalībniekiem nepieciešamības gadījumā tiek segti uzturēšanās izdevumi. Pasākumu darba valoda — angļu un latviešu. Uzzināt vairāk un pieteikties rezidences programmai iespējams tās mājaslapā.