Publicitātes attēls

Otrdien, 5. jūnijā, «NicePlace Telpa» no plkst. 15.00 norisināsies jau trešā starptautiskā konference «Sarunas par grāmatu dizainu. Vīzijas», ko organizē literatūras eksporta platforma «Latvian Literature».

Ziņas Fold 4. jūnijs, 2018

Šoreiz konferencei dots apakšnosaukums «Vīzijas», kas aicinās viesus dalīties pieredzē par to, kā radusies ideja atvērt uzņēmumu, kas saistīts tieši ar grāmatniecības nozari. Konferencē piedalīsies grāmatu veikalu un izdevniecību īpašnieki, kā arī grāmatu un mediju dizaineri no Latvijas un Vācijas.

«Katra grāmata, katrs projekts un konference sākas ar vīziju, kas var būt gan sākumpunkts, gan mērķis. Vīzijas mūs spārno, bet tās ne vienmēr ved pāri sarežģījumiem. Šoreiz viesiem sarunās vaicāsim, kā viņos radās doma atvērt grāmatu veikalu vai izdevniecību? Vai, piemēram, kā viņiem ienāca prātā radīt grāmatu, izmantojot tik vien kā baltu papīra lapu? Kā viņu vīzijas attīstījās un kādi izaicinājumi bija viņu ceļā?,» stāsta pasākuma organizatori. Konferencē piedalīsies grāmatu veikala «Mr Page» līdzīpašniece Alise Avota (Rīga), izdevniecības «Guggolz Verlag» vadītājs Sebastjans Gugolzs (Sebastian Guggolz, Berlīne), mediju dizaina platformas vadītājs Demjens Berns (Demian Bern, Štutgarte) un grāmatu veikala «Mundo Azul» līdzīpašniece Mariela Nagle (Berlīne). Diskusiju vadīs grāmatu dizainers un izdevniecības «Brave Books» vadītājs Toms Mrazausks (Tom Mrazauskas, Berlīne/Rīga).

«Visi konferences dalībnieki daudz ceļo, cenšoties atrast labas idejas, ko atvest uz mājām un ieviest savā darbā, kas reizē ir gan viņu bizness, gan hobijs. Ja vēlies saglabāt svaigu skatījumu uz to, ar ko nodarbojies ikdienā, ir jāceļo un jāmācās. Tas nav nekas jauns, vienkārši to vajag laiku pa laikam sev atgādināt. Manuprāt, parunāt par šiem ceļojumiem būs aizraujoši un iedvesmojoši. Sevišķi tagad, tieši pirms vasaras sākuma,» stāsta sarunu moderators Toms Mrazausks.

«Sarunās par grāmatu dizainu» tiekas cilvēki, kuri ikdienā strādā (vai labprāt strādātu) grāmatu dizaina, ilustrēšanas, rediģēšanas vai izdošanas jomā. Aicināti arī visi pārējie iedvesmas un jaunu vīziju meklētāji.

 

Konference notiks 5. jūnijā plkst. 15.00 «Nice Place Telpa», Krišjāņa Barona ielā 21, Rīgā. Darba valoda — angļu, ieeja — bez maksas. Pasākumu rīko latviešu literatūras eksporta platforma «Latvian Literature».