Publicitātes attēla fragments. Ilustrācija — «Cube»

Jau trīspadsmito gadu Latvian Art Directors Club (LADC) aicina radošo industriju pārstāvjus iesniegt darbus radošās izcilības festivāla «Adwards 2018» starptautiskās žūrijas vērtēšanai. Iesniegšanas termiņš — 12. augusts. Ikgadējā festivāla konference un noslēguma apbalvošanas ceremonija notiks 31. augustā, bet vēl pirms festivāla ar lekciju Rīgā viesosies vairākkārt apbalvotais radošais direktors, tekstu un grāmatu autors Deivs Trots (Dave Trott).

Ziņas Fold 26. jūnijs, 2018

«Šis gads festivālam paiet mākslīgā intelekta un robotizācijas zīmē. Sumināsim radošo un griezīsim muguru vienkāršajam! Tehnoloģiju laikmetā arvien aktuālāk kļūst mākslīgā intelekta un tehnoloģiju jauninājumi. Šogad svinēsim radošo prātu pārākumu un tā bezgalīgo potenciālu,» skaidro festivāla organizatore Annija Mežgaile. Radošās izcilības festivāls «Adwards» katru gadu iegūst jaunu vizuālo identitāti, kuru veido atšķirīgi autori. Šogad festivāla ideja un izstrāde noritējusi digitālās aģentūras «Cube» radošā direktora un partnera Mārča Miķelsona–Germa vadībā.

LADC rīkotais «Adwards» festivāls ir iespēja nozares talantiem svinēt dažādus radošus un drosmīgus risinājumus.

Darbus līdz 12. augustam aicināti iesniegt visdažādāko jomu profesionāļi — iepakojumu dizaineri, reklāmisti, grafikas dizaineri, tekstu autori, digitālie meistari, fotogrāfi, mākslinieciskie direktori, režisori, operatori, animatori un citi gan aģentūrās, gan individuāli strādājošie. Darbus vērtēs starptautiska žūrija 10 profesionāļu sastāvā, labākajiem darbiem piešķirot tradicionālos izcilības ordeņus. Darbus var iesniegt šādās kategorijās: Integrētās kampaņas, Film & radio, Interaktīvie un digitālie risinājumi, Printart un dizains, Vides reklāma, Zīmola identitāte, PR, Netradicionālā komunikācija, Branded content & entertainment un Pasākumi. Lai pieteiktu darbus «Adwards 2018», tiem jābūt realizētiem laika posmā no 2017. gada 16. augusta līdz 2018. gada 12. augustam. Festivāla konference un noslēguma apbalvošanas ceremonija notiks 31. augustā, viesnīcā «Radisson Blue Latvia».

«Adwards» ieskaņās augustā notiks arī Deiva Trota lekcija. Trots Londonas reklāmas vidē strādājis vairāk nekā četrdesmit gadu un saņēmis «D&AD» apbalvojumu par mūža ieguldījumu radošajās industrijās. Viņš pazīstams ar oriģinālo teksta rakstīšanas prasmi un vairākiem reklāmas risinājumiem, par ko viņa pārstāvētās aģentūras saņēmušas nozares profesionāļu atzinības.

 

Uzzināt vairāk par pieteikšanās kārtību «Adwards 2018» konkursā, kā arī sekot līdzi festivāla programmas izziņošanai iespējams tā mājaslapā.