Publicitātes foto

Modes zīmola «Dace Bahmann» 2018. gada pavasara–vasaras sieviešu apģērbu kolekcijā vieglums un jutekliskums mijas ar sportiska stila akcentiem, kombinējot šķietami nesaderīgus garderobes elementus.

Ziņas Fold 30. augusts, 2018

Latvijas modes zīmola «Dace Bahmann» dizainere Dace Krieviņa–Bahmane atklāj, ka, radot šī gada pavasara–vasaras kolekciju, viņa apspēlējusi savu priekšstatu par skandināvu izcelsmes viduslaiku vikingu spēcīgajām sievietēm — stiprām, pašpietiekamām, noslēpumainām, bet sievišķīgām vienlaikus. Iedvesmas avots atspoguļojas arī apģērbu modeļu nosaukumos, kam piešķirti no skandināvu mitoloģijas aizgūti vārdi — Hnosa, Nanna, Gulveiga un citi. Raksturīgi dizaineres rokrakstam, arī šo kolekciju papildina sportiska stila akcenti. Kolekciju veido brīva piegriezuma bikses, sievišķīgas kleitas un ar tām kombinējami viegli mēteļi, žaketes un vestītes. Kolekcijas krāsu palete ieturēta rozā, zaļos, pelēcīgos un baltos toņos, bet par akcentu kalpo koši zilais. Veidojot tērpu dizainu, Dace Krieviņa–Bahmane eksperimentējusi ar dažādām faktūrām un šķietami nesaderīgiem elementiem, kas veido vienotu koptēlu. Kolekcija ietver apģērbus gan ikdienai, gan svinīgākiem pasākumiem. «Dace Bahmann» 2018. gada pavasara–vasaras kolekcija pirmoreiz tika prezentēta Rīgas modes nedēļā pērnruden.

Pēc Latvijas Mākslas akadēmijas modes nodaļas absolvēšanas Dace Krieviņa–Bahmane strādājusi pie vairākiem modes dizaina projektiem un radījusi apģērbu kolekcijas sievietēm. Šobrīd viņa ir arī žurnāla «Cosmopolitan» modes redaktore.