«Arquus». Foto — Kristīne Madjare, stils, grims — Jūlija Volkinšteine

Mākslinieces un dizaineres Madaras Rozentāles aksesuāru zīmols «Rozenthal jewelry» piedāvā jaunu, ekstravagantu porcelāna rotaslietu kolekciju «Arquus», kas radīta sievietēm–personībām.

Ziņas Fold 8. augusts, 2018

Zīmola «Rozenthal jewelry» rotaslietas raksturo smalks roku darbs, pārdomātas krāsu spēles un elegantas formas, kas piešķir porcelānam citu dimensiju. Šovasar dizainere Madara Rozentāle nākusi klajā ar kolekciju «Arquus», kas rotaļājas ar gravitāciju. «Rotas ir kā smalki arhitektūras elementi, tās sastāv no vairākām porcelāna detaļām, kas, savienotas, balansē savā starpā, veidojot līdzsvaru,» komentē Madara. Viņa iedvesmojusies no 20. gadsimta modernistu un abstrakcionistu mākslas darbiem, īpaši katalāņu mākslinieka, arhitekta un tēlnieka Havjēra Korbero (Xavier Corbero) radošā veikuma, kam raksturīgas arkveida arhitektūras formas, gaismu un ēnu spēles.

«Rozenthal jewelry» rotaslietu pamatā ir Madaras zināšanas par keramiskajiem materiāliem un dažādām to apstrādes tehnoloģijām. «Arquus» krāsu gammā apvienoti vēsie un siltie toņi, kuri viens otru papildina un izceļ, veidojot harmonisku koptēlu. Toņi iegūti, eksperimentējot ar pigmentiem un oksīdiem, kuri uzklāti uz porcelāna un noturēti 1260°C augstā temperatūrā. Katra rota apgleznota ar augstvērtīgu 24k zelta pārklājumu, kas noturēts 800°C augstā temperatūrā. Visas «Rozenthal jewelry» rotas tiek veidotas zīmola studijā Rīgā, izmantojot 14k zelta vai sudraba furnitūru no ASV.

«Rozenthal jewelry» aksesuāri nopērkami veikalos «Riija», «Baltic.space», «BOLD» Rīgā, «BOLD Dacha» Jūrmalā, kā arī zīmola mājaslapā.