Foto — Toms Harjo

Fotogrāfijas izglītības platforma ISSP Skola no 9. oktobra piedāvā otro ievadkursu ikvienam, kurš vēlas spert pirmos soļus fotogrāfijas pasaules izzināšanā un izprast attēlu veidošanas principus. Intensīvo divu mēnešu kursu «Ievads fotogrāfijā» vadīs atzīti pasniedzēji — fotogrāfi Iveta Gabaliņa (Vaivode) un Raimo Lielbriedis.

Ziņas Fold 17. septembris, 2018

ISSP Skolas kursa «Ievads fotogrāfijā» mērķis ir palīdzēt izprast un praktiski apgūt kameras iespējas, lai sasniegtu iecerēto rezultātu. Pildot dažādus radošus uzdevumus, dalībnieki ne tikai apgūs tehniskos pamatus, bet vienlaikus mācīsies nolasīt un izmantot fotogrāfijās vizuālo valodu, lai paustu sev svarīgas idejas un saskatītu tās citu darbos. Kurss piedāvās ievadu fotogrāfiskās domāšanas pamatprincipos un sniegs ieskatu svarīgu autoru daiļradē, sākot ar fotogrāfijas pirmsākumiem līdz mūsdienām.

Kurss «Ievads fotogrāfijā» ietver gan teorētiskas lekcijas, gan praktiskas nodarbības un radošus uzdevumus grupās un individuāli. Kursa pamatā ir pasniedzēju personiskā attieksme pret katra interesēm, un tiks veicināta diskusija un sadarbība arī starp pašiem dalībniekiem. Noslēgumā katrs izveidos darbu, ko prezentēs pasniedzējiem un kursabiedriem. «Ievads fotogrāfijā» ir iespēja gan fotogrāfijas entuziastiem, gan dažādu radošo jomu profesionāļiem un studentiem attīstīt savas prasmes un izpratni par šo mediju iedvesmojošā un interaktīvā vidē.

Nodarbības vadīs Iveta Gabaliņa (Vaivode), praktizējoša fotogrāfe un fotogrāfijas pasniedzēja, kura fotogrāfiju pasniedz kopš 2008. gada. Iveta guvusi vairākas balvas starptautiskos fotogrāfijas konkursos, un viņas darbi tiek regulāri izstādīti gan Latvijā, gan ārvalstīs. Kopš 2018. gada Iveta ir ISSP Galerijas programmas vadītāja.

Savukārt Raimo Lielbriedis ar fotogrāfiju nodarbojas kopš 1978. gada, un ir Ločmeļa un Lielbrieža ambrotipu (slapjo plašu) laboratorijas līdzdibinātājs. Raimo organizējis sešas personālizstādes un piedalījies vairāk nekā 17 grupu izstādēs. Viņa darbi atrodami kolekcijās Latvijā, Dānijā, Polijā, Bulgārijā un Somijā. Pasniedz fotogrāfiju kopš 1999. gada.

«Ievads fotogrāfijā» nodarbības notiks darbadienu vakaros Rīgas centrā, Berga Bazārā, līdzās ISSP Galerijai. Priekšzināšanas nav nepieciešamas. Uzzināt vairāk un pieteikties iespējams ISSP Skolas mājaslapā.