Publicitātes attēls

2. un 7. novembrī pasākumu cikla «Kompass» noslēguma ietvaros Rīgā viesosies pārstāvji no nevalstiskajām organizācijām «Bureau Detours» un «Kitev», kas dalīsies ar savu pieredzi par otrreizējas izmantošanas metodēm, kultūrvides radīšanu publiskā telpā un pamestu ēku atdzīvināšanas projektiem ar mērķi celt pilsētas iedzīvotāju dzīves kvalitāti.

Ziņas Fold 31. oktobris, 2018

«Kompass» pasākumā, kas 2.novembrī plkst. 18.30 norisināsies Tallinas ielas kvartālā, ar lekciju uzstāsies Kristians Vendels (Christian Wendell), Madss Laursens (Mads Laursen) un Mati Arentsa (Matti Arentz), kas pārstāv Dānijas pilsētpētniecības organizāciju «Bureau Detours». Tā rūpējas par sociālo vidi un atmosfēras radīšanu publiskās vietās, savās darbībās projektu realizācijai kopstrādes procesā apvienojot tādu disciplīnu pārstāvjus kā dizaineri, amatnieki, arhitekti, vizuālās mākslas pārstāvji u.c. Šāda tipa pieredze iezīmējusi gan pārmaiņas, gan sagādājusi pārsteigumus izaicinot tradicionālās pilsētplānošanas paņēmienus, kā rezultātā organizācija ir izstrādājusi savu filozofiju pilsētvides pētījumu veikšanai un metodi dizaina paņēmienu prezentēšanai publiskajā telpā mērogā 1:1.

«Kompass» pasākumā 7. novembrī plkst. 18.30 ar lekciju uzstāsies Kristofs Starks (Christoph Stark) un Agņeška Vnužaka (Agnieszka Wnuczak), kas pārstāv organizāciju «Kitev», lai dalītos pieredzē ar alternatīvās pilsētplānošanas un kultūrvides attīstības stratēģijām, kā arī runātu par otreizējas izmantošanas, atjaunošanas metodēm un koprades procesa nozīmi. «Kitev» mitinās postindustriālas pilsētas apkaimē bijušā ūdenstorņa telpās, kur tiek atbalstītas un veicinātas inovatīvas, eksperimentālas un starpdisciplināras kultūras akcijas un procesi, nodrošinot un radot tiem auglīgu laboratorijas gaisotni. «Kitev» mērķis ir šajos procesos iesaistīt pēc iespējas vairāk vietējās apkaimes iedzīvotājus un komūnu pārstāvjus, ietekmējot arvien plašāku sociālo vidi.

«Kompass» ir pasākumu cikls par iedzīvotāju veidotu pilsētu, apkaimju attīstības iespējām, kultūru publiskajā telpā, kultūrvides un politikas aktualitātēm un tukšo ēku pagaidu lietošanas veidiem un stratēģijām, kas dod jebkuram iespēju iepazīt neierastus pilsētvides projektus un inovatīvas prakses no dažādām Eiropas vietām. To rīko «Free Riga» sadarbībā ar «Kaņepes Kultūras centrs» un radošo industriju centru «DarbaVieta».

 

Pasākumi 2. un 7. novembrī norisināsies plkst. 18.30 Tallinas ielas kvartālā, Tallinas ielā 10, Rīgā. Lekcijas un diskusijas notiks angļu valodā. Ieeja — bez maksas.