Attēls — «Associates, Partners et Sons»

Trešdien, 28. novembrī, plkst. 17.00 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs aicina ikvienu interesentu uz pasākumu cikla «Vārds dizainam» septītās sezonas atklāšanu kas šoreiz norisināsies vēl nebijušā formātā.

Ziņas Fold 26. novembris, 2018

Pasākumu cikls «Vārds dizainam» Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (DMDM) ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu norisinās kopš 2012. gada ar mērķi izglītot sabiedrību dizaina jautājumos, iepazīstināt ar Latvijas labākajiem industrijas pārstāvjiem, rosināt viedokļu apmaiņu un veicināt nozares tālāku attīstību.

Septiņu gadu laikā «Vārds dizainam» kļuvis par apjomīgāko neformālās izglītības programmu Latvijas Nacionālā mākslas muzeja struktūrā, un to veido DMDM izglītības programmu kuratore Liene Granovska.

Līdz šim ar personīgo pieredzi cikla pasākumos dalījušies vairāk nekā 166 Latvijas dizaineri un jomas profesionāļi, kuru prezentācijas ir apskatāmas DMDM YouTube kanālā.

Pasākumu cikla «Vārds dizainam» 2019. gada sezonā DMDM norisināsies četru veidu aktivitātes: «Dizaina sarunas», «Dizaina darbnīcas pieaugušajiem», «Dizaina domnīcas pedagogiem» un «Dizaina nodarbības skolēniem».

Atklāšanas pasākumā 28. novembrī starp Latvijas dizaina ikonām, kas redzamas Latvijas valsts simtgades izstādē «Tieši laikā. Dizaina stāsti par Latviju», notiks muzejā pirmais publiskais podkāsts. To varēs gan klausīties audioierakstā, gan apmeklēt klātienē un uzdot jautājumus dizaina nozares profesionāļiem.

Ar stāstu par tēmām, kas skar identitāti, vērtības, starpdisciplināru domāšanu un uzdrīkstēšanos radīt ilgtspējīgu dizainu, šīs sezonas pirmajā ciklā uzstāsies dizainers Germans Ermičs, ierakstu inženieris un mikrofonu kompāniju «B.L.U.E. Microphones» un «Neat Microphones» dibinātājs Mārtiņš Saulespurēns un radošās aģentūras «McCann Rīga» un stratēģiju aģentūras «White Label» stratēģiskais vadītājs Kristaps Siliņš. Sarunu moderēs mārketinga aģentūras «New Black» dibinātājs Artūrs Mednis.

 

«Vārds dizainam» sezonas atklāšanas pasākums notiks 28. novembrī plkst. 17.00 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā, Skārņu ielā 10, Rīgā. Dalība — bez maksas. Cikla pasākumi turpināsies janvārī. Plašāka informācija pieejama muzeja mājaslapā.