Publicitātes foto

Aizvadītā gada nogalē debiju bērnu literatūrā piedzīvoja dzejnieks Sergejs Timofejevs. Viņa grāmata «Pasaka par bruņinieku, kuram sāpēja zobi» latviešu un krievu valodā nākusi klajā izdevniecībā «Liels un mazs». Pasaku ilustrējusi māksliniece Rūta Briede, un tā turpina apgāda grāmatu sēriju jaunajiem lasītājiem «Lapsa Lasa».

Ziņas Fold 3. janvāris, 2019

Reiz dzīvoja bruņinieks, kuram ļoti garšoja konfektes. No lielās konfekšu ēšanas bruņinieks iedzīvojās zobu sāpēs un ar zobenu devās cīņā pret saldumiem. Tomēr cīņa nesniedza gaidīto atvieglojumu un bruņiniekam nācās doties pie zobārsta.

Asprātīgā un sirsnīgā pasaka par bērniem labi pazīstamo problēmu 2017. gadā tika iestudēta Latvijas Leļļu teātrī un nominēta Spēlmaņu nakts balvai kā gada labākā izrāde bērniem. Gan izrādes scenogrāfiju, gan grāmatas ilustrācijas veidojusi māksliniece Rūta Briede, saglabājot vienotu stilistiku. Rūta Briede ir ilustratore, scenogrāfe, bērnu grāmatu autore, Latvijas Mākslas akadēmijas pasniedzēja un izdevniecības «Liels un mazs» mākslinieciskā redaktore. «Pasakas par bruņinieku, kuram sāpēja zobi» vizuālajā noformējumā atrodamas atsauces uz viduslaiku sējumiem ar izceltiem iniciāļiem un ornamentālām ilustrācijām. «Lapsa Lasa» vizuālo veidolu radījis dizainers Artis Briedis, un šī ir otrā sērijas grāmata.

Sergejs Timofejevs ir viens no pazīstamākajiem un nozīmīgākajiem Latvijas krievvalodīgajiem rakstniekiem, vairāku dzejas grāmatu autors un aktīvs tekstgrupas «Orbīta» dalībnieks, kas veido dialogu gan starp dažādiem mākslas žanriem, gan latviešu un krievu kultūru. Pasaku no krievu valodas tulkojusi Jolanta Pētersone.

«Liels un mazs» iespējams iegādāties izdevniecības birojā Tērbatas ielā 49/51–12 un mājaslapā, lielākajos grāmatu veikalos, galerijā «Istaba», veikalā «M50», kultūrpreču mājā «NicePlace Telpa», grāmatnīcā «Mr Page» un citviet.