Ilustrācija — FOLD

Janvārī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra aicina uzņēmējus pieteikties diviem pasākumiem, kuru fokusā ir Japānas tirgus apgūšana. Dizaina, modes un tekstila uzņēmumiem ir iespēja izrādīt savus produktus izstādē «Ambiance 2019» Tokijā, bet tepat Rīgā gaidāms seminārs par Eiropas Savienības–Japānas Ekonomisko partnerattiecību nolīgumu un biznesa iespējām Japānā.

Atbalsts Fold 8. janvāris, 2019

Izstāde «Ambiance 2019» Tokijā

Latvijas dizaina, modes un tekstila (sieviešu apģērbi, apavi, rotas, aksesuāri) ražošanas uzņēmumi aicināti pieteikties dalībai kopstendā izstādē «Ambiance», kas no šī gada 12. līdz 14. martam notiks Tokijā, Japānā.

«Ambiance» ir izstāde–šovrūms, kas izceļ īpaši atlasītus zīmolus no Japānas un ārvalstīm, lielu uzmanību pievēršot produkcijas kvalitātei. Organizatori ņem vērā atbilstību Japānas tirgus prasībām, izvērtējot izmantoto materiālu kvalitāti un ilgtspēju, funkcionalitāti, ērtību un izsmalcinātību. Kopstendam atbilstošo zīmolu pārstāvji izstādes laikā varēs tikties ar potenciālajiem B2C un B2B sadarbības partneriem. Pasākuma galvenais mērķis ir sekmēt mazumtirgotāju, dizaineru un potenciālo partneru sadarbības tīklu veidošanu.

Dalībai Latvijas kopstendā tiks atlasīti tie uzņēmumi, kuri būs visatbilstošākie atlases kritērijiem un kuru atbilstību izstādes koncepcijai būs apstiprinājuši arī izstādes organizatori.

Izstādē tiks izmantota standarta stenda konstrukcija, piedāvājot vietas četriem uzņēmumiem.

Plašāka informācija par dalības nosacījumiem un pieejamo atbalstu pieejama LIAA mājaslapā. Pieteikšanās atvērta līdz 11. janvārim.

Informatīvs seminārs Rīgā

LR Ārlietu ministrija sadarbībā ar LIAA rīko semināru «Eiropas Savienības–Japānas Ekonomisko partnerattiecību nolīgums un biznesa iespējas Japānā», kas LR Ārlietu ministrijas Preses konferenču zālē notiks 15. janvārī no plkst. 9.00.

Tajā uzņēmēji un citi interesenti varēs sīkāk uzzināt par nesen noslēgto ES–Japānas Ekonomisko partnerattiecību nolīgumu, kas stāsies spēkā 2019. gada 1. februārī. Tāpat apmeklētāji varēs diskutēt par biznesa iespējām Japānā un uzklausīt Latvijas uzņēmēju pieredzes stāstus, kas atklāj Japānu kā pievilcīgu eksporta tirgu.

Plašāka informācija par semināra dalībniekiem un semināra programmu pieejama LIAA mājaslapā. Pieteikšanās atvērta līdz 14. janvārim.