Foto — Marks Ļitvjakovs

Pērnā gada nogalē Rīgā, Blaumaņa ielā 12 durvis apmeklētājiem atvēra jauns bērnu apģērbu, rotaļlietu un aksesuāru veikals «Babama kids», kurā atrodami zīmoli no Eiropas un Krievijas. Veikala iekārtojums spilgtās pamatkrāsās mūsdienīgā veidā interpretē publiskā peldbaseina estētiku.

Ziņas Fold 12. marts, 2019

Bērnu preču konceptveikala «Babama kids» interjera autori ir studija «Agnes Rudzite Interiors», kuras veidotais iekštelpu risinājums ir košs, dzīvespriecīgs un drosmīgs — patiešām interjers bērniem nevis viņu vecākiem. Veikala estētikas pamatuzstādījumu skaidro «Agnes Rudzite Interiors» vadītāja Agnese Rudzīte: «Izdevās pasūtītājus pārliecināt, ka konceptveikalam arī noformējums jārada konceptuāls, nevis kā kārtējais trendīgais interjers. Ka nepieciešams spēcīgs, drošs pamats.»

Veikala interjers risināts baseina stilistikā, sākot ar krāsu paleti, materiāliem un flīzēm līdz metaforiskajiem tēliem. «Man pašai personīgi ļoti patīk baseina estētika, jo tā ir tīra, jautra un unisex, kā arī labi papildina mūsdienīgo «Babama kids» apģērbu klāstu,» komentē Agnese.

Interjeram par iedvesmas avotu kalpojusi slovāku fotogrāfes Marijas Svarbovas (Maria Svarbova) pazīstamā fotogrāfiju sērija «In the Swimming Pool», kurā sociālisma ēras peldbaseinu interjeri sapludina robežu starp retro estētiku un futūrismu. Stilizēti elementi no šīs fotosērijas «Babama kids» veikala interjerā atrodami kā sienu gleznojumi. Grīdas krāsojumā interpretēti peldceliņi, savukārt plauktu stiprinājumi atsauc atmiņā baseinu alumīnija kāpnes.

Konceptveikala «Babama kids» iekārtojumu var apskatīt Rīgā, Blaumaņa ielā 12, savukārt ar citiem «Agnes Rudzite Interiors» darbiem var iepazīties studijas mājaslapā.