Publicitātes foto

Honkongas izdevniecība «Viction–Viction» februārī laidusi klajā grāmatu bērniem «Incredible Bugs» («Neticamie kukaiņi») angļu valodā, kas iepazīstina ar daudzveidīgo kukaiņu pasauli un tās rāpojošajiem, lidojošajiem un sīcošajiem iemītniekiem. Galvenais fokuss izdevumā likts uz ilustrācijām, kuru autors ir Roberts Rūrāns.

Ziņas Fold 6. marts, 2019

«Viction–Viction» ir Honkongas uzņēmuma «Viction Workshop Ltd.» apakšzīmols, kas izdod aizraujošas grāmatas jaunākās paaudzes lasītājiem. Gan tas, gan «Victionary», kura mērķauditorija ir pieaugušie, īpašu uzmanību pievērš grafikas dizainam, ilustrācijai un pārdomātai vizuālajai valodai, kā arī augstai papīra un drukas kvalitātei. Kopš 2001. gada izdevējs laidis klajā vairāk nekā simts dažādas grāmatas visām vecuma grupām. Nu tām pievienojies arī pašmāju meistarīgā ilustratora Roberta Rūrāna veikums «Incredible Bugs». Roberts stāsta, ka pagājušajā vasarā «Viction–Viction» vērsusies pie viņa ar piedāvājumu zīmēt ilustrācijas grāmatai par kukaiņiem, īpaši izceļot to «superspējas» un unikalitāti. Darbs pie 40 lappušu biezās grāmatas ildzis aptuveni trīsarpus mēnešus — ilustrācijas gleznotas ar akrilu uz papīra un skenētas, veicot pēcapstrādi digitāli.

«Ar burvīgām ilustrācijām un jautriem faktiem, kas padara kukaiņus līdzīgus supervaroņiem, «Incredible Bugs» stāsta par fascinējošo sīkbūtņu pasauli. Lai arī pirmajā acu uzmetienā, kukaiņi var šķist nepievilcīgi, aiz to dīvainā un brīnišķīgā izskata slēpjas dižs spēks. Šī grāmata izceļ neparastos un unikālos veidus, kā šīs būtnes izdzīvo uz zemes, ūdenī un gaisā. Tas ir burvīgs ieskats valstībā, par kuru lielākā daļa pieaugušo un bērnu pat neaizdomājas,» tā izdevumu apraksta izdevējs «Viction–Viction». Lai arī izglītojoša un iedvesmojoša, šī grāmata nekādā ziņā nepretendē uz entomologu cienīgu literatūru ar precīzu dabas atainojumu ilustrācijās. Toties tajās pilnībā atklājas Roberta Rūrāna radošais rokraksts, kam raksturīgas košas krāsas, stilizētas formas un asprātīgs tēmas traktējums.

 

Grāmatu «Incredible Bugs» iespējams iegādāties izdevēja «Viction–Viction» mājaslapā un interneta grāmatu veikalā «Book Depository». Drīzumā tā būs pieejama arī grāmatnīcā «Mr. Page» Rīgā.