Ilustrācija — FOLD

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) izsludinājusi vairākus pasākumus, kas vērsti uz vietējo uzņēmumu atpazīstamības veicināšanu un to eksportspējas sekmēšanu. Paredzēts atbalsts jaunuzņēmumiem dažādu aktivitāšu īstenošanai ārpus Latvijas, savukārt bērnu preču ražotāji un grāmatizdevēji aicināti piedalīties nozīmīgās izstādēs Vācijā.

Atbalsts Fold 15. aprīlis, 2019

Atbalsts jaunuzņēmumiem pasākumiem ārvalstīs

LIAA īsteno atbalsta programmu «Jaunuzņēmumu dalība izstādēs, konferencēs un tiešajās vizītēs ārvalstīs», kam šobrīd izsludināta pieteikšanās, kas turpināsies līdz 30. aprīlim. Atbalsta pasākumi tiek īstenoti ar mērķi veicināt Latvijas jaunuzņēmumu dalību izstādēs un konferencēs, kā arī tiešajās vizītēs pie potenciālā investora vai sadarbības partnera ārvalstīs. Uz atbalstu var pretendēt jaunuzņēmums, kas izstrādājis inovatīvu produktu, atbilst mikro, mazā un vidējā komersanta statusam un nav vecāks par pieciem gadiem. Tā līdzšinējai darbībai jāliecina par biznesa idejas mērķtiecīgu virzīšanu tirgū un citām jāatbilst LIAA izvirzītajām prasībām. LIAA piešķirtā atbalsta apjoms ir 4000 eiro, intensitāte — 70%. Izmaksas tiek segtas ne vairāk kā divām personām — jaunuzņēmuma valdes loceklim un darbiniekam — par aktivitātēm periodā no 2019. gada 1. janvāra līdz 2019. gada 31. decembrim.

Starptautiskās konferencēs un izstādēs atbalsta saņēmējs var piedalīties gan kā apmeklētājs, gan dalībnieks, savukārt vizītēm pie investora vai sadarbības partneriem jābūt pamatotām, pretējai pusei izrādot interesi par konkrēto jaunuzņēmumu.

Plašāk par atbalsta saņemšanas nosacījumiem var lasīt LIAA mājaslapā.

Izstāde «Kind + Jugend 2019» Ķelnē

Līdz 28. aprīlim Latvijas bērnu mēbeļu un preču ražotājiem ir iespēja pieteikties dalībai nacionālajā stendā starptautiskajā izstādē «Kind + Jugend 2019», kas norisināsies šī gada 19.–22. septembrī Ķelnē, Vācijā. «Kind + Jugend» pārstāvēti dažādi produkti bērniem — mēbeles, tekstilizstrādājumi, rotaļlietas, modes preces, bērnu grāmatas un preses izdevumi un citi. Pērn izstādē piedalījās 1200 dalībnieki no 50 valstīm, un to apmeklēja vairāk nekā 24 000 nozares pārstāvji.

LIAA organizētā Latvijas nacionālā stenda platība būs 80 kv. m., un tas atradīsies bērnu un mazuļu mēbelēm veltītajā hallē. Vietas tiek piedāvātas 1–3 pašmāju bērnu mēbeļu ražotājiem un 2–4 cita veida produktu zīmoliem, kuri tiks atlasīti pēc iepriekš noteiktiem kritērijiem. Stenda konceptu izstrādās un par dalībnieku izvietojumu stendā lems LIAA. Daļa ar piedalīšanos izstādē saistīto izmaksu tiks segtas, ar daļu jārēķinās stenda dalībniekiem. Plašāka informācija par dalības nosacījumiem pieejama LIAA mājaslapā.

Frankfurtes grāmatu gadatirgus 2019

Līdz 10. maijam Latvijas uzņēmumi var pieteikties dalībai nacionālajā stendā starptautiskajā Frankfurtes grāmatu gadatirgū 2019 («Frankfurter Buchmesse»), kas notiks šī gada 16.–20. oktobrī Frankfurtē, Vācijā. Tā ir viena no nozīmīgākajām grāmatu izdevējdarbības un poligrāfijas nozares izstādēm pasaulē, ko ik gadu apmeklē ap 285 tūkstošiem cilvēku, no kuriem apmēram puse ir nozares profesionāļi. 2018. gadā izstādē piedalījās vairāk nekā 7500 uzņēmumi no 109 valstīm, bet izstādes aktivitātēm ik gadu seko vairāk nekā 10 000 žurnālistu.

Latvijas nacionālā stenda mērķis ir veicināt Latvijas grāmatniecības nozares atpazīstamību, kā arī jaunu kontaktu veidošanos, kas sekmētu Latvijas autoru darbu, kā arī Latvijas drukas produktu eksportu pasaulē. Izstādes laikā notiek arī daudzi tematiskie pasākumi, kas veltīti dažādām ar grāmatniecību saistītām tēmām. Arī stenda dalībniekiem būs iespēja organizēt tikšanās, prezentācijas un citus ar LIAA saskaņotus pasākumus Latvijas nacionālajā stendā.

Latvijas stenda plānotā platība ir 50 kv. m., un dalībai tiks apstiprināti ne vairāk kā 15 pretendenti. Plašāka informācija un pieteikšanās — LIAA mājaslapā.