Publicitātes attēls

No 28. aprīļa līdz 4. maijam Cēsīs jau trešo reizi norisināsies ikgadējais izglītojošu notikumu kopums — koka arhitektūras, amatu, rūpniecības un dizaina pasākumu cikls «Koka dienas». Aktivitāšu mērķis ir veicināt kokapstrādes nozaru attīstību un zināšanu pārnesi, demonstrēt mūsdienīgu koka arhitektūru, kā arī palīdzēt jaunajiem dizaineriem un amatniekiem īstenot savas koka ražojumu idejas. Viena no šī gada «Koka dienu» galvenajām tēmām ir mācīšanās caur darīšanu.

Ziņas Fold 25. aprīlis, 2019

«Koka dienas» 28. aprīlī atklās četru dienu Dizaina un arhitektūras darbnīca Cēsu Tehnoloģiju un dizaina vidusskolā. Tās laikā profesionāļiem, studentiem un entuziastiem mentoru vadībā būs iespēja uzlabot vai īstenot savu koka izstrādājumu. Darbnīcā radītie produkti tiks izstādīti starptautiskās konferences laikā.

2. maijā visas dienas garumā notiks plaša koka arhitektūras un būvniecības konference Vidzemes koncertzālē «Cēsis» ar Latvijas un ārvalstu ekspertu piedalīšanos. Konferencē uzstāsies Norvēģijas Tehnoloģiju un dabaszinātņu universitātes, Ālto universitātes Koka programmas un Ūmeo universitātes mācībspēki, kā arī pazīstamu Norvēģijas, Lielbritānijas, Somijas, Austrijas un Latvijas arhitektu biroju pārstāvji. Konferencē īpaša uzmanība tiks pievērsta ne tikai liela mēroga publiskām un dzīvojamām koka būvēm, bet arī būvniecībai pašu rokām, izmantojot atgūtus kokmateriālus.

4. un 5. maijā būs iespēja apmeklēt biedrības «Cēsu mantojums» koka ēku restaurācijas darbnīcu restauratoru Jāņa Tolpežņikova, Ievas Zilbertes un Edgara Raituma vadībā. Interesenti tiks iesaistīti teorētiskā seminārā, praktiskā būvdetaļu atjaunošanā, tradicionālo darbarīku, krāsu un citu materiālu pielietošanā.

Starptautiskās koka arhitektūras, amatu, rūpniecības un dizaina dienas Cēsīs tiek veidotas sadarbībā ar AS «Latvijas Valsts meži», Cēsu pilsētas pašvaldību, biedrību «Zaļās mājas», Latvijas Arhitektu savienību un Cēsu Tehnoloģiju un dizaina vidusskolu. Koka dienas rīko Cēsu nodibinājums «Koprades māja Skola6», RTU Arhitektūras fakultāte un Vecpiebalgas ainavu un kultūrvides aizsardzības biedrība.

Uzzināt vairāk par «Koka dienu» norisi un pieteikties pasākumiem iespējams mājaslapā.