Publicitātes foto

Aprīlī Rīgā durvis vēris modes zīmola «Zīle» veikals, kurā iespējams apskatīt un iegādāties tā dibinātājas un dizaineres Aivas Zīles radītos apģērbus, kas tapuši otrreiz izmantojot jau gatavas drēbes un materiālus. Turpat var iepazīties arī ar zīmola jaunāko 2019. gada pavasara–vasaras kolekciju «Revival», ko iedvesmojuši dabas atmošanās procesi.

Ziņas Fold 8. maijs, 2019

Zīmola «Zīle» jaunajā kolekcijā «Revival» dominē pelēkā krāsa, kas, mijiedarbojoties ar spilgtākiem akcentiem, simboliski vēsta par vasaras tuvošanos. Kolekcijā otrreizēji izmantotie audumi — galvenokārt no džinsa biksēm un kokvilnas krekliem — pārtapuši jaunos tērpos, pārvēršot to sākotnējo raupjumu maigākos un sievišķīgākos modeļos. Apģērbos izmantoti gan lakoniski piegriezumi un taisnas līnijas, gan ieloces, volāni un savilkumi.

Dizainere Aiva Zīle atklāj, ka kolekcijas stāsts veidots, iedvesmojoties no mūsdienu cilvēka vēlmes atjaunot attiecības ar dabu, atgriezties pie neskartā. Tās mērķis ir caur apģērbu akcentēt nēsātājas personību un raksturu, vienlaikus piedāvājot ilgtspējīgu alternatīvu modernas sievietes garderobei. Katrs kolekcijas modelis pieejams vienā eksemplārā.

Zaļi domāt aicinošais zīmols «Zīle» izveidots 2014. gadā un balstās idejā par materiālu otrreizēju izmantošanu (upcycling). Zīle norāda — šāda apģērbu ražošana samazina izmantoto resursu daudzumu, kā arī pārprodukcijas rezultātā atkritumos nonākušo tekstilmateriālu apjomu.

Aprīļa vidū Avotu ielā 25, Rīgā, tika atvērts «Zīle» konceptveikals, kurā pieejami ne tikai šī zīmola apģērbi, bet arī citu up–/recycle dizaineru radītie produkti (Justīne Valdmane, «Fun & Ugly», «Ginger up Recycled Bags» un citi).