Publicitātes attēls

Jau piecpadsmito gadu pēc kārtas Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra kopā ar Ekonomikas ministriju vēlas izcelt veiksmīgākos un spēcīgākos Latvijas uzņēmumus, rīkojot konkursu «Eksporta un inovācijas balva». Pieteikšanās konkursam turpināsies līdz 6. septembrim.

Ziņas Fold 6. jūnijs, 2019

Konkurss «Eksporta un inovācijas balva 2019» iepazīstina ar uzņēmumiem, kas ir spējuši likt sarosīties konkurentiem vietējā un ārvalstu tirgū, gājuši laikam pa priekšu, pārsteidzot pasauli ar inovācijām un kvalitatīviem ražojumiem, kā arī radījuši produktus un pakalpojumus, kas ir funkcionāli un estētiski pievilcīgi. Piemēram, pagājušajā gadā starp komersantiem, kam konkursā veicās vislabāk, minami «Air Baltic Corporation», «Accenture» Latvijas filiāle, «Sonarworks», «Lat Eko Food», «Gamechanger Audio» un «Ripo fabrika».

Konkursa rīkotāji cer, ka balva tās saņēmējiem kalpo gan par impulsu jauniem sasniegumiem, gan arī ļauj gūt apliecinājumu par paveikto.

Kā ierasts, pieteikumus žūrija vērtēs četrās kategorijās: Eksportspējīgākais komersants lielo, vidējo un mazo komercsabiedrību grupās, Importa aizstājējprodukts, Inovatīvākais produkts un Rūpnieciskais dizains.

Pirmajā kārtā tiks vērtētas uzņēmumu pieteikuma anketas, kuras iespējams iesniegt gan vienā, gan vairākās konkursa kategorijās. Uzņēmumus, kas būs izvirzīti konkursa otrajai kārtai, žūrija apmeklēs klātienē. Šajās vizītēs piedalīsies arī mediju pārstāvji.

Arī šogad no Latvijas lielāko eksportētāju vidus tiks izraudzīts titula «Eksporta čempions» ieguvējs, kam apbalvojumu pasniedz Valsts prezidents. Tāpat konkursa interneta vietnē ikviens var ieteikt uzņēmumus, kuru ražojumi vai pakalpojumi būtu pelnījuši saņemt novērtējumu un piedalīties konkursā.

Piedaloties konkursā, uzņēmums gūs iespēju saņemt naudas balvu darījuma braucienu apmaksai vai reklāmas laukumu kādā no LIAA izdevumiem, kā arī tiesības izmantot «Eksporta un inovācijas balvas 2019» laureāta zīmi savos mārketinga materiālos un uz produkta iepakojuma.

 

Pieteikties konkursam līdz šī gada 6. septembrim iespējams tā mājaslapā, kurā tiks ievietota informācija par visiem konkursa dalībniekiem, kā arī apskatāmi iepriekšējo gadu laureāti. Dalība konkursā ir bez maksas. Uzvarētāji tiks paziņoti svinīgā apbalvošanas ceremonijā 2019. gada decembrī.