Publicitātes attēls

Aktualizējot radošo industriju potenciālu tūrisma attīstībā, radošo industriju profesionāļu komanda jūnijā dosies uz Aizputi, Aknīsti, Staiceli un Līgatni, lai kopā ar pašvaldību un nevalstiskā sektora pārstāvjiem meklētu labākos risinājumus un izstrādātu individuāli pielāgotus plānus tūrisma vides uzlabošanai.

Ziņas Fold 11. jūnijs, 2019

«Radošo industriju pienesums tūrismā ir domāšanas maiņa un iespēja paskatīties uz tūrismu no cita skatu punkta. Tas ir, ar pilsētas apmeklētāja acīm,» ir pārliecināts Edgars Pētersons, Radošo tūrisma misiju žūrijas dalībnieks, stratēģiskais plānotājs un partneris radošajā aģentūrā «Weekend». Misiju laikā novadu pārvalžu un NVO pārstāvji, kā arī uzņēmēji, kuru darbība saistīta ar tūrisma industriju, radošo industriju profesionāļu vadībā meklēs labākos risinājumus tūrisma vides uzlabošanai, kā arī izstrādās individuāli pielāgotu plānu tūrisma un pilsētas tēla atpazīstamības veicināšanai.

Pirmā misija 13. jūnijā notiks Līgatnē, un tās ietvaros norisināsies radošās darbnīcas, lai analizētu Līgatnes tūrisma piedāvājumu un tā trūkumus. Darbnīcu rezultātā tiks izstrādāti ieteikumi ne vien tam, kā atdzīvināt Līgatnes papīrfabriku, bet arī, kā uzlabot pilsētas tēlu, komunikāciju un tūrisma piedāvājumu, aktivizēt jaunradi. Darba procesā tiks izstrādātas konkrētas vadlīnijas, ko savā praksē varēs izmantot visi pasākuma dalībnieki.

Darba grupas Līgatnē vadīs nozares eksperti Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Tūrisma departamenta direktore Inese Šīrava, LIAA Tūrisma departamenta vadošais eksperts Mārtiņš Eņģelis, «Creativity Lab» dibinātāja un partnere Latvijā Signe Adamoviča, Latvijas Dizaina centra vadītāja Dita Danosa un «Free Riga» projektu vadītājs Jāzeps Bikše. Dienas programmu var apskatīt šeit.

Par iespēju izmantot radošo industriju profesionāļu potenciālu savas pilsētas tūrisma piedāvājuma stiprināšanā šogad konkursā sacentās 11 Latvijas mazpilsētas — Lubāna, Aknīste, Aizpute, Kandava, Sabile, Līgatne, Mazsalaca, Rauna, Staicele, Saulkrasti un Valdemārpils. No to vidus konkursa žūrija, radošo industriju un tūrisma nozares profesionāļi, izraudzījās pa vienai pašvaldībai no katra reģiona, kurā tiks organizētas Radošo industriju tūrisma misijas: Līgatne (13. jūnijā), Aknīste (18. jūnijā) Aizpute (20. jūnijā), Staicele (26. jūnijā).

Radošo industriju tūrisma misijas norisinās Radošās darbības nedēļas «radi!2019» ietvaros. To iniciē Latvijas Republikas Kultūras ministrija un rīko nodibinājums «Creativity Lab» sadarbībā ar LIAA un Latvijas Dizaina centru.