Kadi Adrikorn. Foto — Arvi Andersons

Baltijas modes šovrūmā «Showroom Intro» atklāts otrais «#freshblood» modes salons, kurā līdz 8. augustam varēs iepazīties ar igauņu dizaineru veikumu.

Ziņas Fold 19. jūlijs, 2019

«Showroom Intro», kas pārstāv dažādus Baltijas modes mākslinieku veidotus zīmolus, vasarā īpašu uzmanību velta jaunajiem apģērbu dizaineriem. Jūlija sākumā projekta «#freshblood» ietvaros apmeklētājiem bija iespēja aplūkot, uzlaikot un iegādāties Latvijas Mākslas akadēmijas modes mākslas studentu radītos tērpus, bet tagad apskatei izlikti Igaunijas Mākslas akadēmijas studentu diplomdarbi. Starp 11 autoriem atrodami arī jau pazīstami dizaineri un kolekcijas, kas demonstrētas lielākajā un prestižākajā Igaunijas modes notikumā «ERKI Moeshow».

Vienojošā izstādīto tērpu tēma ir adījumu revolūcija, un darbu eksperimentālo dabu uzsver arī Igaunijas Mākslas akadēmijas Modes dizaina nodaļas vadītāja Pireta Puparta (Piret Puppart) norādot, ka «šī patiesi ir ierastā adījuma reinkarnācija» un uzsverot, ka teju katrā kolekcijā izmantotas inovatīvas autortehnikas — piemēram, pašu dizaineru veidoti audumi, digitāli un no mājās audzētiem kristāliem darināti izšuvumi. Līdzās neierastām formām un drosmīgam dizainam salonā būs apskatāmas arī modernas, valkāšanai gatavas modes kolekcijas.

Igaunijas dizaineri, ar kuru darbiem var iepazīties «Showroom Intro», ir Marīlīsa Nīne (Mariliis Niine), Kerola Ota (Cärol Ott), Katrīna Āsmā (Katrin Aasmaa), Anželika Mendmā (Anželika Mändmaa), Trīna Tinta (Triin Tint), Annika Kīdrona (Annika Kiidron), Kristīna Jeromana (Kristiina Jeromans), Kairi Getmana (Kairi Getman), Kadi Adrikorna (Kadi Adrikorn), Kertu Kivisika (Kertu Kivisik) un Hanness Rūtels (Hannes Rüütel).

 

Igaunijas dizaineru darbus līdz 8. augustam iespējams apskatīt šovrūmā «Showroom Intro», tirdzniecības centra «Galleria Riga» 4. stāvā, Dzirnavu ielā 67. Darba laiks: no otrdienas līdz piektdienai, plkst. 13.00–18.00.