Attēls — «The Cool Couple»

No 12. jūlija līdz 20. jūlijam Zaļenieku muižā, Jelgavas novadā, norisināsies trīspadsmitā Starptautiskā Fotogrāfijas vasaras skola (International Summer School of Photography jeb ISSP). ISSP tēma šogad ir «Fotogrāfija un pasaule», un tā ietver arī apjomīgu publisko lekciju un diskusiju programmu, kurā uzstāsies starptautiski atpazīstami fotogrāfi un citi nozares profesionāļi. Nedēļu noslēgs konference, kurā tiks prezentēti meistarklašu darba rezultāti un īpaša publikācija.

Ziņas Fold 8. jūlijs, 2019

ISSP aizsākās 2006. gadā, un kopš tā laika ir attīstījusies par vienu no labākajām neformālās fotogrāfijas izglītības platformām Eiropā, kas ik gadu piesaista atpazīstamus fotogrāfijas pasniedzējus, ekspertus un augsta līmeņa dalībniekus no visas pasaules. Šogad ISSP pirmo reizi notiks Zaļeniekos, un šī gada tematiskajā izlaidumā fotogrāfija tiks aplūkota kā potenciāls līdzeklis pozitīvām pārmaiņām mūsdienu pasaulē. 73 dalībnieki no 30 valstīm pētīs veidus, kā fotogrāfija un māksla var iesaistīties aktuālos sociālos, politiskos un ekoloģiskos procesos un veicināt pārmaiņas sabiedrībā. ISSP fotogrāfijas lekciju programmā uzstāsies šā gada vasaras skolas pasniedzēji, īpašie viesi un dalībnieki. Prezentācijas, diskusijas un lekcijas notiks Zaļeniekos un ir atvērtas visiem fotogrāfijas, vizuālās mākslas un aktīvisma interesentiem bez maksas. ISSP 2019 noslēgumā piektdien, 19. jūlijā paredzēta konference ar pop–up izstādēm, performancēm, instalācijām un manifestiem, kas apkopos darbnīcu rezultātus.

ISSP 2019 lekciju un notikumu programma

13. jūlijs

20.00

Lekcijas vada fotogrāfi Tanja Habdžuga (Tanya Habjouqa, Jordānija/ASV), Matjē Aselins (Mathieu Asselin, Francija/ Venecuēla), kurators un pētnieks Serdžio Valenzuela Eskabedo (Sergio Valenzuela Escobedo, Čīle).

14. jūlijs

20.00

Lekcijas vada mākslinieki, sociālu projektu autori Antonijs Luvera (Anthony Luvera, Lielbritānija), Vincens Bēkmans (Vincen Beeckman, Beļģija).

15. jūlijs

20.00

Lekciju vada mākslinieku duets «The Cool Couple» (Simone Santilli un Niccolò Benetton, Itālija).

16. jūlijs

20.00

Lekcijas vada fotogrāfi Nataša Karuana (Natasha Caruana, Lielbritānija), Alfonso Boragāns (Alfonso Borragán, Spānija/Lielbritānija).

17. jūlijs

20.00

Dveina Maikla (Duane Michals, ASV) Skype lekcija «Fotogrāfija un realitāte».

18. jūlijs

20.00

ISSP 2019 dalībnieku prezentācijas.

19. jūlijs

15.00–19.30

ISSP 2019 noslēguma konference — meistarklašu rezultātu prezentācijas, ISSP publikācijas «Fotogrāfija un pasaule» atklāšana.

Organizatori piedāvā bezmaksas viesu autobusu Rīga – Zaļenieki – Rīga. Uzzināt vairāk par pasākumu un reģistrēties apmeklējumam iespējams šeit.

 

ISSP 2019 vakaru programmas norises vieta ir Zaļenieku komerciālā un amatniecības vidusskola, Jelgavas iela 7, Zaļenieki, Zaļenieku pagasts, Jelgavas novads. Lekcijas notiks angļu valodā. Plašāka informācija par ISSP 2019 pieejama organizācijas mājaslapā.