Publicitātes foto

Mēnesi pirms notikuma viens no lielākajiem Eiropas brīvdabas inovāciju un tehnoloģiju festivāliem «iNovuss» izziņo programmu. Festivālā uz septiņām tematiskajām skatuvēm notiks vairāk nekā piecdesmit pasākumi, kuros trīs dienu garumā ar jaunāko tehnoloģijās, inovācijās un uzņēmējdarbībā dalīsies dažādi jomu speciālisti, uzņēmumu vadītāji un inovāciju eksperti no septiņpadsmit valstīm. Festivāls notiks Lucavsalā no 30. augusta līdz 1. septembrim.

Ziņas Fold 31. jūlijs, 2019

Festivāla «iNovuss» notikumos — diskusijās, lekcijās, prezentāciju sesijās un tīklošanās pasākumos — uzstāsies eksperti no Baltijas, ASV, Austrālijas, Dienvidāfrikas, Lielbritānijas, Zviedrijas, Beļģijas, Nīderlandes, Itālijas, Luksemburgas, Vācijas, Somijas, Rumānijas, Polijas, Bulgārijas.

Darbnīcās topošie, esošie uzņēmēji un dažādu jomu profesionāļi varēs apgūt mūsdienīgam uzņēmuma vadītājam svarīgas prasmes, kuras reti aplūko mācību grāmatās. Starptautiski atzīts atmiņu lielmeistars atklās, kā optimizēt prātu, bet pasaules apceļotāja darbnīcā varēs iemācīties veidot stāstus sociālajiem tīkliem. Eksperti atklās, kā izveidot savu personīgo zīmolu, kā sagatavoties izcilai prezentācijai un kā kļūt par nākotnes līderi. Darbnīcas pievērsīsies arī produktu vērtību pārdošanai mūsdienīgam klientam, inovācijām, kas ļauj pieņemt labākus lēmumus, un citām tēmām.

Uz galvenās skatuves «Magnetic Latvia» starptautiski eksperti runās par mākslīgo intelektu, nākotnes izglītības un nodarbinātības izaicinājumiem, ilgtspējas un otrreizējās pārstrādes jautājumiem, personisko datu un ģenētikas iespējām.

Satikt potenciālo investoru savai idejai un paplašināt profesionālo kontaktu loku aicinās «Naudas kvartāls». Tajā varēs saņemt padomus, ko darīt un ko nedarīt, lai pelnītu, un kā veidot bērnos izpratni par naudu un interesi par biznesu jau kopš mazotnes. Tāpat būs iespēja mācīties no pieredzējušu jaunuzņēmumu vadītāju kļūdām, klausīties biznesa pieredzes stāstos, sastapt naudas pārvaldniekus, akseleratoru pārstāvjus un piedalīties paneļdiskusijā par finanšu tehnoloģiju revolūciju. Šeit Latvijas Biznesa eņģeļu tīkls atvērs savas durvis plašākai publikai, rīkojot «LatBan» vienīgo atklāto investīciju sesiju gadā.

Savukārt «23XX» platforma veidota, domājot par sievietes spēju radīt biznesā, tehnoloģijās un zinātnē. «Riga TechGirls» tajā organizēs ātros randiņus, kuros piedalīsies IT kompānijas un interesenti, kuri vēlas strādāt šajā nozarē. Notiks diskusijas par darbinieku trūkumu robotizācijas laikmetā, un klausītājus iedvesmos sieviešu stāsti sadarbībā ar projektu «Brīnumu meitas». Tāpat šajā teltī pirmoreiz Latvijā notiks «She Loves Tech» konkursa kvalifikācijas posms (uzņēmējdarbības un inovāciju ekosistēma, kas rada jaunas iespējas sievietēm).

Neformālā gaisotnē runāt par to, kā veidot sadarbību starp zinātni un komerciju un par pētniecību kā inovatīvu biznesa sastāvdaļu varēs teltī «Smart Cafe». Tajā notiks arī pasaulē lielākā klimatam draudzīgo tehnoloģiju ideju konkursa «ClimateLaunchpad» nacionālais fināls, saruna «No kvantu fizikas līdz superdatoram» un paneļdiskusija «Viedā Rīga», kurā iztirzās galvaspilsētas ilgtspējīgas attīstības stratēģiju viedo risinājumu kontekstā.

«Biznesa inkubatori» dažādās darbnīcās un lekcijās runās par jaunajiem uzņēmējiem svarīgām tēmām un piedāvās ielūkoties 22. gadsimta uzņēmēja dzīvē. «Biznesa terasē» skanēs pieredzes stāsti gan par Eiropas savienības tirgu apgūšanu, gan iespējām un grūtībām, iekarojot tirgus aiz tās robežām — fokusā būs Baltija, Skandināvija un Apvienotie Arābu Emirāti. Turpat notiks arī saruna par Latvijas spēļu izstrādātājiem globālajā tirgū. Tāpat festivālā būs iespēja uzzināt par Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) sniegto atbalstu uzņēmējdarbības uzsākšanai, inovāciju un tehnoloģiju veicināšanai, kā arī iesniegt pieteikumu dalībai kādā no 15 LIAA biznesa inkubatoriem visā Latvijā. Savukārt telts «Futūristi» būs veltīta tūrisma nozarei.

 

Festivālu rīko LIAA Eiropas Reģionālās attīstības fonda darbības programmas «Izaugsme un nodarbinātība» ietvaros. «iNovuss» notiks no 30. augusta līdz 1. septembrim Lucavsalā, Rīgā. Ieeja — bez maksas. Plašāka informācija par pasākumu un dalībniekiem pieejama tā mājaslapā un LIAA Facebook lapā.