Attēls — MAD

Nedēļas nogalē, 17. un 18. augustā, Starptautiskā dizaina vasaras skola MAD ikvienu interesentu aicina apmeklēt dizaina procesiem, dabai un zinātnei veltītas publiskās lekcijas Siguldas pils kvartālā, kurās ar savu pieredzi un zināšanām dalīsies MAD 2019 pasniedzēji.

Ziņas Fold 15. augusts, 2019

Līdz 25. augustam Siguldā norisinās ceturtā Starptautiskā dizaina vasaras skola MAD, kas šogad veltīta transhumānisma tēmai. Skolas mērķis ir caur praktisku darbu un radošiem eksperimentiem paplašināt izpratni par dizainu un amatniecību, ļaujot studentiem kopā ar mentoriem meklēt risinājumus aktuāliem jautājumiem, kas skar mūsdienu un nākotnes cilvēka labbūtību un vidi. MAD 2019 fokusā ir reģeneratīvā medicīna, biotehnoloģijas, kā arī cilvēka ķermeņa izpēte. Desmit dienu laikā dalībnieki pievērsīsies šīm tēmām, lūkojot, kā tās var ietekmēt arī dizaina nākotni un otrādi.

Interesenti ir aicināti apmeklēt vasaras skolas publiskās lekcijas, kas bez maksas notiks «Coworking Sigulda» telpās Siguldas pils kvartālā, Pils ielā 16, Siguldā. Lekciju valoda — angļu.

17. augusts

Sestdien no 10.30 līdz 14.00 notiks četri priekšlasījumi. Sabīna Enē (Sabina Enéa), kuras interešu lokā ir ilgtspējība, izglītība, kustība un māksla, vadīs lekciju «Iemiesotā kultūra un dizains». Bioķīmiķis Martins Hančics (Martin Hanczyc) — lekciju «Mākslīgā dzīve». Hančics ir vadošais pētnieks Trento Universitātes Integratīvās bioloģijas centrā, lektors vairākās prestižās augstskolās, zinātnisku rakstu autors.

Ar stāstījumu «Domāšana darot» uzstāsies produktu dizainers Jerūns van de Hrūters (Jeroen van de Gruiter), kurš 2015. gadā absolvējis Eindhovenas Dizaina akadēmiju un darbojies Eindhovenas kolektīvā «Envisions». Dienu noslēgs arhitekta un pasniedzēja, dizaina studijas «Bahraini Danish» līdzdibinātāja Kristiana Venerstrēma lekcija «Ainavas panorāma».

18. augusts

Svētdien no 10.30 līdz 13.30 interesenti aicināti noklausīties trīs lekcijas. Pirmo, «Piejaucētie mežoņi», vadīs Nikolass Gārdners (Nicholas Gardner) un Saša Štucina (Saša Štucin) — dizaina un mākslas studijas «Soft Baroque» dibinātāji. Viņu darbi, kas nojauc robežas starp vispārpieņemtām mēbeļu tipoloģijām un balansē starp mākslas objektiem un funkcionāliem priekšmetiem, izrādīti virknē pazīstamu galeriju un dizaina nedēļu.

Dizaina pētniece un inovāciju stratēģe Karīna Visonova (Karina Vissonova), kuras profesionālo interešu fokusā ir dizaina filozofija un ilgtspējība, stāstīs par «dizaina blakusefektiem», savukārt lekciju dienu noslēgs bioloģijas doktora un Latvijas Universitātes vecākā pētnieka Tūra Selgas lasījums «Mikropasaule».

 

Plašāka informācija par Starptautisko dizaina vasaras skolu MAD 2019, tās lektoriem un pasākumiem pieejama skolas mājaslapā un Facebook lapā.