Ilustrācija — FOLD

Vēl līdz 25. septembrim modes dizaineri un interjera priekšmetu ražotāji var pieteikties tirdzniecības misijai Nīderlandē, kas norisināsies no 2019. gada 23. līdz 26. oktobrim Amsterdamā un Eindhovenā.

Atbalsts Fold 19. septembris, 2019

Tirdzniecības misijas mērķis ir veicināt Latvijas dizaina atpazīstamību Nīderlandē un sniegt iespēju veidot kontaktus ar potenciālajiem sadarbības partneriem, kā arī gūt iedvesmu un izpratni par dizaina tendencēm, apmeklējot Holandes dizaina nedēļu (Dutch Design Week) — gada lielāko dizaina notikumu Nīderlandē.

Tirdzniecības misijas laikā tiks atklāta Latvijas dizaina ekspozīcija sadarbībā ar dizaina preču veikalu «Royal Street Shop / Antonia’z Home Comforts», kas iesaistīsies arī dalībnieku atlasē. Tirdzniecības misijā tiks apstiprināti 16 Latvijas modes un dizaina priekšmetu zīmoli.

Misijas dalībniekiem būs iespēja apmeklēt Holandes dizaina nedēļu Eindhovenā ar mērķi gūt iespaidu par Nīderlandes dizaina tendencēm un meklēt radošās partnerības tīklošanās pasākumos. Tirdzniecības misijas programmas daļa Eindhovenā top sadarbībā ar Eindhovenas Dizaina akadēmijas absolventiem.

Dalībniekiem ir jārēķinās ar savu pārstāvju komandējuma (transports, t.sk. vietējais transports, naktsmītne, dienas nauda), kā arī ar viesnīcas rezervēšanas un citām izmaksām. Dalībnieki var pretendēt uz de minimis atbalstu 50% apmērā ceļa izdevumu segšanai ne vairāk kā trim personām, kuras ir tirdzniecības misijas dalībnieki vai kuras ir pilnvarotas pārstāvēt tos tirdzniecības misijā, un dalības maksas segšanai pēc dalības iesniedzot LIAA maksājuma pieprasījumu un izdevumus attaisnojošos dokumentus.

Vairāk informācijas par tirdzniecības misijas programmu un pieteikšanos tai — LIAA mājaslapā.