31. Rīgas modes nedēļas foto — Vika Anisko

Rīgas modes nedēļas 31. sesijā, kas norisināsies no 29. oktobra līdz 2. novembrim, tiks prezentētas Latvijas un ārvalstu modes dizaineru 2020. gada pavasara–vasaras sezonas kolekcijas, kā arī notiks dažādi izglītojoši, izklaidējoši un modes biznesa pasākumi.

Ziņas Fold 25. oktobris, 2019

Modes skates

Savas 2020. gada pavasara-vasaras sezonas kolekcijas Rīgas modes nedēļas (RFW) galvenajā norises vietā «Hanzas perons» prezentēs Latvijas zīmoli «Amoralle», «Anna Led», «Bergs Prive», «Katya Katya London», «MCouture», «Natalija Jansone», «Nolo», «Noname Atelier» un «Selina Keer», kā arī četri ārvalstu zīmoli: «Caterina Moro» no Itālijas, «Diana Arno» un «Marimo» no Igaunijas un «Zefyras» no Lietuvas. Detalizēta pasākumu programma pieejama RFW mājaslapā.

Zīmols «Amoralle» turpina aktīvi iekarot Tuvo Austrumu reģionu, sadarbojoties ar vairāk nekā 20 influenceriem no Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Katāras un Saūda Arābijas. Novembrī «Anna Led» mētelis un zīda kleita būs skatāmi žurnāla «Vogue Italia» stila lapās, bet jau šobrīd zīmola tērpus var iegādāties Vācijā un Francijā. Savukārt «Katya Katya London» komanda pieņēmusi lēmumu visu savu enerģiju ieguldīt kāzu kleitu kolekcijās. Šajā Rīgas modes nedēļā zīmols prezentēs jaunu kāzu tērpu līniju «Silk by Katya Katya» ar interesantu un praktisku koncepciju — tajā ir 5 kleitas un 5 topi, no kuriem iespējams izveidot 20 dažādus līgavu tēlus. Īsi pirms RFW zīmols «Nolo» ar savu 2020. gada pavasara–vasaras kolekciju piedalīsies vienā no Šanhajas modes nedēļas šovrūmiem, bet septembrī tas prezentēja jaunradītos «Lido» restorānu tīkla darbinieku formastērpus. Šīs Rīgas modes nedēļas debitantam — zīmolam «Selina Keer» raksturīgs romantisks minimālisms un elegance, bet urbānās modes zīmola «One Wolf» dizaina saulesbrilles pieejamas jau vairāk nekā 70 veikalos Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Bērnu mode

Kā ierasts, RFW noslēguma dienu atklās bērnu modes skate, kurā piedalīsies «Aristocrat Kids», «Baronessa» un «Rock’n’Mouse». Zīmols «Aristocrat Kids» šogad veidojis dziedātājas Beyonce meitas Blue Ivy tērpu «Wearable Art Gala» svinīgajam pasākumam Santamonikā, Kalifornijā. Zīmols «Baronessa» savukārt ir RFW jaunpienācējs, ko pirms diviem gadiem izveidojusi dizainere Marta Bērzkalna. «Rock and Mouse» septembrī veiksmīgi prezentēja kolekciju Londonas Bērnu modes nedēļā, bet ar jaunāko, 2020. gada pavasara–vasaras kolekciju zīmols paplašina apģērbu izmēru klāstu, padarot tos pieejamus bērniem līdz 10 gadu vecumam.

Īpašas prezentācijas un ballītes

Trešdien, 30. oktobrī, veikalā «Bonbon Shoes» Brīvības ielā 33 notiks zīmola «Sin on the Beach» zīda šaļļu kolekcijas un mākslas darbu prezentācija. Vakarpusē aksesuāru dizainere Ksenija Danilova prezentēs savu cepuru kolekciju «Ksenia Danilova hats», kam sekos ballīte interjera salonā «Imagehouse» Brīvības ielā 40. Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā notiks mediju pārstāvju tikšanās ar dizaineru apvienību «Mareunrol’s» un ekskursija izstādē «Mareunrol’s. Paplašinātā realitāte».

Ceturtdien, 31. oktobrī šovrūms «Intro», kas atrodas tirdzniecības centra «Galleria Rīga» 4. stāvā, rīkos Baltijas dizaineru kolekciju prezentāciju starptautiskajiem medijiem un iepircējiem. Rīgas modes nedēļas laikā «Intro» pārstāvēs vairākus zīmolus no Baltijas valstīm: «The Korsar», «Tiina Talumees», «Dace Bahmann» un citus. 31. oktobra vakarā zīmols «ArtJam» rīkos prezentāciju un ballīti bārā «Chang» Pulkveža Brieža ielā 3.

Piektdien, 1. novembrī «Bold Concept Store» jaunajās telpās Blaumaņa ielā 7 notiks Bruno Birmaņa viesistabas atklāšana. Šī būs vieta, kur modes dizainers Bruno Birmanis turpmāk strādās, un tā kalpos kā tikšanās vieta viņa klientiem, draugiem un sadarbības partneriem.

1. novembrī Latvijas Mākslinieku savienības ēkā apģērbu veikals «Volga Vintage» rīkos performanci «Volga Museum». 1. novembra naktī RFW ballīte un «Volga Vintage» modes skate notiks klubā «Coyote Fly Lounge Club», bet 2. novembra naktī turpat norisināsies Latvijas Mākslas akadēmijas studentu modes skate, kurā savus darbus demonstrēs Laine Rozenšteina, Milana Felicija Semjonova, Anna Jurjāne, Terēze Šteinblūma un Laura Luīze Valtere.