«Vārds dizainam» 8. sezonas vizuālā identitāte — Tatjana Raičiņeca

Trešdien, 27. novembrī plkst. 17.30 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs (DMDM) aicina ikvienu interesentu uz «Vārds dizainam» 8. sezonas atklāšanu, kas šoreiz notiks Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenās ēkas Konferenču zālē Jaņa Rozentāla laukumā 1. Pirmās dizaina sarunas tēma — nākotnes materiālu scenāriji.

Ziņas Fold 25. novembris, 2019

«Vārds dizainam» 8. sezonas pirmais pasākums būs veltīts nākotnes materiāliem. Savā vīzijā dalīsies Lielbritānijā strādājošā latviešu dizainere Lizete Druka, kura ir pieredzējusi dizaina speciāliste autobūves kompānijā «Jaguar Land Rover». Lizete stāstīs par tekstilmateriālu lomu automobiļu dizainā, kā arī par nākotnes scenārijiem ārpus auto nozares.

 

Lizete Druka ir Latvijā dzimusi dizainere, kura strādājusi dažādās dizaina jomās — no juvelierizstrādājumu dizaina līdz modei un automobiļiem. Pēc tekstila dizaina maģistrantūras pabeigšanas Londonas Karaliskajā mākslas koledžā (Royal College of Art) 2014. gadā Lizete pievienojās jaunajai «Jaguar» dizaina komandai. Tajā viņa attīstīja «Jaguar» krāsu un materiālu identitāti, pētīja luksusa statusu, amatniecību, kā arī nākotnes ideju un materiālu iespējas automobiļu industrijā. Lizete Druka interesējas par dizainu, tehnoloģijām, kā arī nākotnes procesiem saistībā ar elektrifikāciju, autonomiju un vides izmaiņām, kas ietekmēs mobilitāti.

 

Dalība pasākumā ir bez maksas, taču vietu skaits ir ierobežots, tādēļ nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās pa tālruni +371 67 222235 vai e-pastu Jekaterina.Potasova@lnmm.lv.

 

«Vārds dizainam» 8. sezona turpināsies 2020. gada janvārī, pievēršoties dizaina ietekmei uz apkārtējo vidi un ekosistēmām, arī atkritumiem — produktu iepakojumi, tehnika, žurnāli, salvetes, apģērbs un citas lietas agri vai vēlu nonāk fiziskā vai digitālā miskastē. Aktualizējoties globālās uzkaršanas draudiem, teju ikviena dizaina nedēļa, festivāls vai pasākums šobrīd runā par videi draudzīgu dizainu. Arī «Vārds dizainam» 8. sezona nebūs izņēmums.

 

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja (DMDM) izglītības programma «Vārds dizainam» ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu norisinās kopš 2012. gada ar mērķi popularizēt dizainu, iepazīstināt visplašāko auditoriju ar nozares aktualitātēm un sasniegumiem. Astoņu gadu laikā ar personīgo pieredzi ir dalījušies vairāk nekā 170 Latvijas dizaineri un jomas profesionāļi, kuru prezentācijas ir apskatāmas DMDM YouTube kanālā.