Publicitātes attēls

No 2019. gada 6. decembra līdz 2020. gada 11. februārim mākslas galerijā «Putti» būs skatāma izstāde «Zvaigznes mirdzums tavā logā». Izstādē piedalīsies gan Latvijas, gan ārvalstu rotu mākslinieki, kurus vieno iedvesmas atrašana ziemas zvaigžņotajās debesīs.

Ziņas Fold 5. decembris, 2019

«Putti» ziemas izstādē būs apskatāmi mākslinieku sapņi, vēlēšanās, domas un pārdomas par cilvēka un dabas mijiedarbību. Ziemas nakts ar savu skaistumu, noslēpumainību un apburošo dziļumu izstādes māksliniekiem ir kalpojusi par spēcīgu iedvesmas avotu.

 

Itāļu rotu dizainers Džidži Mariani (Gigi Mariani) cenšas spontāni iestrādāt savas ikdienas emocijas rotās. Tās ir tikpat dažādas, cik zvaigznes debesīs, tāpēc iedvesma nekad nebeidzas. Mariani izmanto kontrastu starp ģeometrisko formu un materiāla tekstūru, radot unikālus un skulpturālus darbus. Lisa Hašimoto (Liisa Hashimoto, Japāna) iedvesmu rotu radīšanai smeļas dabā un gadalaikos. Viņu iedvesmo ziema, neatkārtojamā sniegpārsliņa, piesnidzis mežs, kas ir pilns klusuma, un sniegs, kas čīkst, kad tajā atstāj pēdas nospiedumu. Hašimoto visbiežāk rotas veido no sudraba, vara un misiņa.

 

Rekas Lorinsas (Reka Lőrincz, Ungārija) rotu dizains ir komunikācija starp viņas iekšējo pasauli un ārpasauli. Tajās ir attēlotas mākslinieces domas, emocijas un apkārtējās vides impulsi. Savukārt Simeonam Šomovam (Simeon Shomov, Bulgārija) svarīga darba procesa daļa ir skicēšana, un viņš galvenokārt strādā ar sudrabu. Mākslinieks veido tekstūras un rakstus, kas, slāņoti un lodēti kopā, rada rotaļīgus simboliskus stāstus.

 

Mākslas galerija «Putti» atrodas Rīgā, Peitavas ielā 5. Tā darbojas kopš 2000. gada.