Attēls — «Mádara»

Katru gadu svētku kolekcijas izveidē dabīgās kosmētikas zīmols «Mádara» sadarbojas ar kādu mākslinieku. Šoreiz tas ir daudzpusīgais mākslinieks Klāvs Loris, kurš mēdz eksperimentēt ar eļļas glezniecību, fotogrāfiju un digitālo druku. Viņš izveidojis vizuālu stāstu par ūdeni un pasauli svētku kolekcijai «Ocean Love».

Ziņas Fold 20. decembris, 2019

Šogad kosmētikas zīmola «Mádara» svētku kolekcija veltīta pasaules jūrām un okeāniem, pievēršot uzmanību samilzušajām piesārņojuma problēmām un rādot piemēru atbildīgai kosmētikas produktu un to iepakojumu ražošanai. Kolekcijā iekļauti septiņi iemīļoti «Mádara» produkti, kuru iepakojumus grezno mākslinieka Klāva Lora radīti koši grafiski motīvi.

 

Zināms, ka arī kosmētikas industrija dod savu artavu ūdenstilpņu piesārņojumā gan ar
ekosistēmai nelabvēlīgām izejvielām, gan kosmētikas produktu iepakojumu, kas bieži nav pārstrādājams vai arī netiek pienācīgi šķirots un pārstrādāts. Kolekcija «Ocean Love» atbilst labākajai kosmētikas produktu ražošanas praksei — tajā izmantots 100% pārstrādājams iepakojums, kas ražots vai nu no plastmasas, kas iegūta no okeānā esošiem plastikāta atkritumiem, vai no augu izcelsmes bioplastmasas. Arī pašu kosmētikas produktu formulas ir dabiskas un biodegradablas, neviena no izmantotajām sastāvdaļām nav būtisks ūdenstilpju piesārņotājs.

 

«Rūpīgi izvēlētais iepakojums, dodot priekšroku augu izcelsmes plastmasai un materiāliem, kas ražoti no okeānā izmestiem atkritumiem, ļauj mums ne tikai dot otru dzīvi jau esošajam plastmasas piesārņojumam, bet arī aiztaupīt pasaulei zināmu daudzumu no jauna saražotās plastmasas, kas jau tagad smacē mūsu planētu,» uzņēmuma nostāju skaidro «Mádara» dibinātāja Lotte Tisenkopfa–Iltnere.

 

Uzņēmums «Madara Cosmetics» ik gadu publicē savu vides, sociālās atbildības un pārvaldības pārskatu (ESG). Ar pagājušā gada kopsavilkumu iespējams iepazīties šeit.