Foto — Arta Kauliņa, ISSP Skolas absolvente

Fotogrāfijas izglītības platforma ISSP Skola no 27. februāra piedāvā radošu ievadkursu ikvienam, kurš vēlas spert pirmos soļus fotogrāfijas pasaules izzināšanā un attēlu veidošanas principu izprašanā. Intensīvais divu mēnešu kurss «Ievads fotogrāfijā» sniedz iespēju apgūt fotogrāfisko domāšanu un tehniskos pamatus atzītu mākslinieku un lektoru — Ivetas Gabaliņas un Reiņa Hofmaņa vadībā.

Ziņas Fold 5. februāris, 2020

Par kursu

Kursa «Ievads fotogrāfijā» mērķis ir palīdzēt izprast un praktiski apgūt kameras iespējas, lai sasniegtu iecerēto rezultātu. Pildot dažādus radošus uzdevumus, dalībnieki ne tikai apgūs tehniskos pamatus, bet vienlaikus mācīsies nolasīt un izmantot fotogrāfijās izmantoto vizuālo valodu, lai paustu sev svarīgas idejas un saskatītu tās citu darbos. Kurss piedāvās ievadu fotogrāfiskās domāšanas pamatprincipos un sniegs ieskatu svarīgu autoru daiļradē, sākot no fotogrāfijas pirmsākumiem līdz mūsdienām.

 

Kurss «Ievads fotogrāfijā» ietver gan teorijas lekcijas, gan praktiskas nodarbības un radošus uzdevumus grupās un individuāli. Šādu kursu ISSP Skola rīkojusi jau vairākas reizes, un tā veiksmes pamatā ir pasniedzēju personiskā pieeja katram dalībniekam, kā arī savstarpēju diskusiju veidošana un sadarbības veicināšana starp pašiem fotogrāfijas interesentiem.

 

Noslēgumā katrs dalībnieks izveidos darbu, ko prezentēs pasniedzējiem un kursabiedriem. «Ievads fotogrāfijā» ir iespēja gan fotogrāfijas entuziastiem, gan dažādu radošo jomu profesionāļiem un studentiem attīstīt savas prasmes un izpratni par šo mediju iedvesmojošā un interaktīvā vidē.

 

Kursa «Ievads fotogrāfijā» nodarbības notiek darbdienu vakaros Rīgas centrā, Berga Bazārā — līdzās ISSP Galerijai. Kurss domāts ikvienam, kuru aizrauj fotogrāfija un kurš vēlas labāk izprast tās tehniskās un radošās iespējas. Priekšzināšanas nav nepieciešamas. Kursu rīko ISSP — laikmetīgās fotogrāfijas platforma ar vairāk nekā 12 gadu starptautisku pieredzi.

Par pasniedzējiem

Iveta Gabaliņa (Vaivode) ir praktizējoša fotogrāfe un fotogrāfijas pedagoģe, kura fotogrāfiju māca kopš 2008. gada. Fotogrāfiju apguvusi Andreja Granta studijā, Bornmutas Mākslas institūtā un Fotogrāfijas maģistratūras programmā Ālto universitātē, Helsinkos. Iveta ir guvusi vairākas balvas starptautiskos fotogrāfijas konkursos — «C/O Berlin Talents» 2013, «Burn Magazine Award» un CDS Dokumentālās fotogrāfijas balvas konkursā, kā arī nominācijas pasaules nozīmīgākajos fotokonkursos «Sony World Photography Award» un «Leica Oskar Barnack Award». Viņas darbi tiek regulāri izstādīti gan Latvijā, gan ārvalstīs. Kopš 2018. gada Gabaliņa ir arī ISSP Galerijas programmas vadītāja.

 

Fotogrāfs Reinis Hofmanis studējis Lietišķo Zinātņu un Mākslas universitātē Hannoverē un ieguvis maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļā. Izstādēs Latvijā un ārvalstīs piedalās kopš 2003. gada. Viņa darbiem piemīt sociālantropoloģisks raksturs, satura un formas tīrība. Hofmanis ir ieguvis galveno balvu «Archifoto» 2012 un 2013. gadā saņēmis 2. vietu «Sony World Photography Awards» Arhitektūras kategorijā. Viņa darbi regulāri tiek publicēti Latvijas un pasaules medijos, tostarp «The New York Times», «Financial Times», «Spiegel», «Esquire», «Bloomberg», «Le Monde», «The Globe and Mail» un «The British Journal of Photography».

 

Papildu informācija un pieteikšanās anketa pieejamas ISSP mājaslapā, kā arī rakstot uz skola@issp.lv un zvanot pa tālruni +371 26487990.