Objekts «YOLO», Reka Lorincz. Publicitātes foto

No 5. līdz 31. martam mākslas galerijā «Putti» norisinās laikmetīgo un konceptuālo rotu izstāde «Rotas nav tikai rotas», ar kuru galerija svin savu 20 gadu jubileju un vienlaikus pastāvēšanas beigas.

Ziņas Fold 12. marts, 2020

Galerijā «Putti» tās divdesmit pastāvēšanas gados rīkotas daudzas laikmetīgo un konceptuālo rotu izstādes, paplašinot izpratni par juvelierizstrādājumiem un izaicinot to radītāju, nēsātāju un kolekcionāru radošuma robežas. Rotas ir vizuālo un taktilo zīmju valoda, dažkārt pat kodolīgāka un trāpīgāka par vārdiem. Sava laika kodu un simbolu piesātināta, tā paģēr tikpat virtuozu nēsātāju. Aizvadītie gadi bijuši lieliski mācību gadi gan pašai galerijai, gan tās apmeklētājiem un pārstāvētajiem māksliniekiem. 
Ar izstāžu palīdzību galerija tiecās radīt eksploziju cilvēku domāšanā par rotām, iedegt interesi par rotu pasauli un atklāt šīs pasaules dziļumu.

 

Noslēdzošā izstāde «Rotas nav tikai rotas» iemieso galerijas darbības esenci, uzskatāmi apliecinot, ka rota ir kas vairāk kā dekorācija. 
Māksla nevar mainīt pasauli, taču māksla var mainīt veidu, kā mēs par to domājam.
 Izstādē «Rotas nav tikai rotas» piedalās 15 mākslinieki — laikmetīgo rotu domātāji un radītāji no dažādām pasaules valstīm: Ana Cardim (Portugāle), Annamaria Zanella (Itālija), Barbara Uderzo (Itālija), Corrado De Meo (Itālija), Emmanuel Lacoste (Francija), Felieke van der Leest (Norvēģija), Gigi Mariani (Itālija), Maija Vītola (Latvija), Maria Rosa Franzin (Itālija), Nicolas Estrada (Spānija), Reka Lorincz (Ungārija), Renzo Pasquale (Itālija), Sara Barbanti (Itālija), Tanel Veenre (Igaunija), Valdis Brože (Latvija). Izstādes scenogrāfiju veidojis modes dizaineru tandēms «Mareunrols».

 

Izstāde «Rotas nav tikai rotas» apskatāma līdz 31. martam galerijā «Putti» Peitavas ielā 5, Rīgā.