Publicitātes attēls

No 21.–25. aprīlim tiešsaistē norisināsies hakatons «Biznesa modeļa restarta nedēļa. Kā izdzīvot pēc izolācijas», kuras laikā ikviens interesents varēs risināt vienu no kopskaitā 20 reāliem Liepājas uzņēmumu izaicinājumiem, kas radušies vai vēl gaidāmi pandēmijas izraisītās krīzes dēļ. Jau šobrīd iespējams pasākumam pieteikt gan sava uzņēmuma izaicinājumu, gan pieteikties pašam.

Ziņas Fold 9. aprīlis, 2020

«Saistībā ar pasaules satricinājumiem, tostarp Covid-19, pasaule vairs nekad nebūs tāda, kāda tā bija agrāk. Arī Liepājas uzņēmējiem ir jāpielāgojas apstākļiem un jānodrošina gan pieprasīti produkti un risinājumi, gan jāpielāgo biznesa procesi, lai tuvotos neievainojamībai potenciālā pēckrīzes periodā,» uzsver Kurzemes Biznesa inkubatora valdes priekšsēdētājs Salvis Roga.

 

Biznesa modeļa restarta nedēļas mērķis ir radīt jaunus vai pielāgot esošus biznesa projektus, produktus, pakalpojumus, modeļus, procesus un sagatavot tos līdz ieviešanas līmenim. Virtuālā 120 stundu ideju maratonā pasākuma dalībnieki zinošu mentoru vadībā meklēs atbildes uz jautājumu «kas Liepājas uzņēmējiem jādara šodien, lai varētu izdzīvot rīt?». Pasākuma noslēgumā žūrija izvēlēsies veiksmīgākās komandas, kuras savā īpašumā iegūs vērtīgas balvas.

 

Biznesa modeļa restarta nedēļā piedalīties var ikviens — gan tie Liepājas uzņēmēji, kuri jau tagad ir nonākuši grūtībās vai apmulsuši, kā krīzes apstākļos realizēt pavisam jaunu biznesa ideju, gan tie ideju bagātie Latvijas iedzīvotāji, kuri zina, kā palīdzēt uzņēmējiem risināt radušos izaicinājumus. Pasākuma idejas līdzautore Agate Ambulte stāsta: «Hakatonā vienkopus sanāks profesionāļi no tādām nozarēm kā tehnoloģijas, mārketings, finanses un uzņēmējdarbība. Mēs esam pārliecināti, ka daudzpusīgās pieredzes un kopīgi radītā sinerģija būs ļoti vērtīgs pienesums uzņēmējiem nākotnē.»

 

Risināt uzņēmumu izaicinājumus palīdzēs uzņēmuma «Artusystem» izpilddirektors Imants Martinsons, lielākā 3D printēšanas parka Baltijā vadītājs Didzis Dejus, akseleratora intensīvās programmas «Buildit Latvia» pārstāvis Matīss Neimanis, sporta kluba «Royal Fitness» īpašnieks Aigars Laugalis, Valodu vēstniecības vadītājs Andris Lanka, Latvijas Biznesa eņģeļu tīkla izpilddirektors Kaspars Garkevičs un valdes loceklis Juris Birznieks, uzņēmuma «Capitalia» valdes loceklis Juris Grišins, Liepājas Universitātes Matemātikas zinātņu un informācijas tehnoloģiju institūta pētnieks Uldis Žaimis, «Accenture» Kurzemes reğiona vadītājs Guntis Čoders un citi mentori.

 

Biznesa modeļa restarta nedēļā norisināsies dažādas aktivitātes — sarunas un semināri tiešsaistē ar viedokļu līderiem un praktiķiem par veidiem, kā veiksmīgi transformēt biznesu un kāpēc tas šobrīd ir nepieciešams, iedvesmojoši webināri, ikdienas tikšanās ar mentoriem tiešsaistē, ideju prezentācijas un apbalvošana. Ar detalizētu programmu var iepazīties hakatona interneta vietnē.

 

Ikviens, kurš vēlas iegūt jaunu skatījumu uz savu biznesu vai ir entuziasma pilns palīdzēt kādam pandēmijas skartam uzņēmumam vai vēlas apgūt visu nepieciešamo, lai padarītu savu biznesa ideju krīzes drošu, ir aicināts jau tagad reģistrēties Biznesa modeļa restarta nedēļas mājaslapā.