«Trentini» vizuālā identitāte — «Overpriced»

Interjera dizaina galerijas «Trentini» misija ir palīdzēt radīt mūsdienīgu un kvalitatīvu vidi ciešā sadarbībā ar Latvijā praktizējošiem arhitektiem un dizaineriem. Šajā pavasarī, ierīkojot jauno salonu Rīgā, Strēlnieku ielā, iecerēts vēl biežāk rīkot dažādus pasākumus, kas padziļina profesionālās zināšanas dažādās jomās.

Ziņas Fold 8. aprīlis, 2020

Viena no plānotajām aktivitātēm ir uzsākt sarunu šovu arhitektiem «Trentini Talk Show». Pirmo šova sezonu vadīs Vēsma Kontere McQuillan, profesore Kristiānijas Universitātes Koledžā Oslo, Norvēģijā. Ņemot vērā šobrīd pastāvošos sociālo kontaktu ierobežojumus, raidījuma pirmās sezonas studija būs virtuāla.

 

Katru nedēļu uz sarunu tiks aicināts kāds starptautiski atzīts savas jomas profesionālis, lai apspriestu arhitektūras un dizaina aktuālās tēmas. Pirmajā šova epizodē «Isolation: a Time For Reinvention», kas notiks jau 9. aprīlī, tiks iztirzātas tādas tēmas kā pašreizējā situācija Oslo, arhitekta identitātes problemātika digitālajā ērā un Vēsmas Konteres McQuillan grāmata «Fashion Spaces. A Theoretical View», ko drīzumā izdos «Frame Publishers». Otrās sērijas «Global versus Local» viesis būs Nīderlandē praktizējošais latviešu dizainers Germans Ermičs. Pirmās divas sarunas notiks latviešu valodā.

 

«Mēs ticam, ka nepārtraukta tiekšanās pēc jaunām zināšanām, pieredzes apmaiņa ar savas jomas profesionāļiem un laikabiedriem, diskusijas, karsti argumenti (jā, dažkārt arī strīdi) un jaunā meklējumi, veicina izaugsmi un attīstību, lai ieguvēji būtu visi, dzīvojot kvalitatīvā un estētiskā vidē,» teikts «Trentini» izplatītajā paziņojumā.

 

«Trentini Talk Show» pirmajā sezonā ieplānotas astoņas sērijas, un pēc katras no tām iniciatori būs gatavi dalīties ar galvenajām atziņām plašākai sabiedrībai. Šovs būs skatāms ik ceturtdienu plkst. 16.00 «Zoom» platformā. Lai uzzinātu jaunumus, ieteicams sekot «Trentini» sociālajos tīklos.

Programma

09/04 Isolation: a Time For Reinvention
16/04 Global versus Local
23/04 Culture and Consumption
30/04 The Future of Retail Architecture
07/05 Architecture as a Medium
14/05 Public versus Domestic
21/05 A New Luxury
28/05 The Future of Architectural Publishing