Foto — Miks Užāns

Turpinot spēcīgu un neatkarīgu sieviešu tēmu, modes dizainere Indra Komarova aktuālo kolekciju veltījusi kosmonautēm. Kolekcija vizualizē pārdomas par funkcionalitātes un dekorativitātes saspēli sievietes apģērbā, kā arī profesionalitātes un seksualitātes lomu ikdienā.

Ziņas Fold 19. maijs, 2020

Kolekcijas iedvesmas avots ir 2019. gada martā izskanējusī ziņa, ka pirmās sieviešu ekipāžas došanās atklātā kosmosā atcelta tādēļ, ka trūkst sievietēm piemērotu kombinezonu. «Ziņa šķita tik absurda, ka pirmajā brīdī likās joks. Taču ar līdzīgām situācijām sievietes sastopas ik dienas. Sievietei nevajadzētu dzīvot vīriešu pasaulē, bet gan vienkārši pasaulē, kur lietas, darbi un situācijas ir dizainētas arī viņai,» uzskata «Talented» dibinātāja Indra Komarova.

 

Sievietes dzīves telpa laika gaitā izpletusies no mājas pavarda līdz pat kosmosa stacijām, bet, iestājoties Covid-19 krīzei, mājās “iesprostoti” abi dzimumi, līdz ar to arī garderobē tiek ieviestas izmaiņas. Zīmolam raksturīgos klasiska vīriešu krekla iedvesmotos sieviešu apģērbus šoreiz papildina organiskas kokvilnas trikotāžas džemperi un veste. Arī kolekcijas fotosesija tapusi pašizolācijas apstākļos.