Publicitātes attēls

Lai iedrošinātu Latvijas uzņēmumus un uzņēmējus apzināti lietot dizainu, demonstrētu, kā pārdomāts dizains palielina biznesa vērtību, kā arī veicinātu sadarbību veidošanos starp dizaineriem un uzņēmumiem, Latvijas Dizaina centrs rīko pasākumu sēriju «Dizaina dialogs» sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK). Nākamais pasākums «Dizains uzņēmējdarbībai» notiks 6. jūlijā un būs pieejams kā vebinārs interneta tiešraidē.

Ziņas Fold 2. jūlijs, 2020

Uzņēmuma «Vaidava Ceramics» līdzīpašnieks Guntars Sticers pasākumā dalīsies pieredzē par to, kā stagnējošu uzņēmumu pārveidoja par dizaina eksporta zīmolu. Keramikas izstrādājumu ražotāja pirmsākumi meklējami vēl kolhoza «Vaidava» laikos, un jaunais uzņēmuma zīmols tika izveidots 2015. gadā ar mērķi eksportēt savu produkciju lielāka noieta tirgus iegūšanai. Ražošanā veiksmīgi savienotas metodes, kuras izmantoja pirms 100 gadiem, ar mūsdienu tehnoloģijām. Uzņēmuma produkcija pieejama veikalos 14 valstīs — Eiropas Savienībā un Japānā, kā arī tiek attīsta e–tirdzniecība, lai tā veidotu 20% no kopējā pārdošanas apjoma.

 

Apzināti lietojot dizainu kā stratēģiskās inovācijas rīku uzņēmumu produktos, pakalpojumos un procesos, ir iespējams izstrādāt risinājumus, kuros klienti saskata lielāku vērtību (ērtības, lietojamības, drošības un citu īpašību dēļ), tāpēc turpina iegādāties vai lietot šos risinājumus atkārtoti. Tas uzņēmumiem var palīdzēt izdzīvot sīvas konkurences apstākļos.

Vebināra darba kārtība:

14.00–15.00

Kā stagnējošu uzņēmumu pārveidot par dizaina eksporta zīmolu?. Stāsta «Vaidava Ceramics» uzņēmuma līdzīpašnieks Guntars Sticers.

15.00–16.00

Kā veidot sadarbību uzņēmumam ar dizaineri?. Paneļdiskusijā piedalās «Mammalampa» radošā direktore Ieva Kalēja, «Vaidava Ceramics» līdzīpašnieks Guntars Sticers un klātesošie. Diskusiju vada Latvijas Dizaina centra vadītāja Dita Danosa.

16.00–16.30

Meetup: dizaineru un ražotāju pieteikumi sadarbībai

Pieteikšanās:

Reģistrācija LTRK biedriem. Citiem interesentiem pieteikšanās, sūtot e–pastu uz contact@designlatvia.com

. Pirms vebināra tiks izsūtīta informācija par pieslēgšanos tiešsaistē.