Publicitātes attēls

Izziņots Latvijas Dizaina gada balvas (LDGB) konkursa žūrijas sastāvs, jaunumi konkursa kārtībā un 2021. gadā gaidāmie pasākumi.

Ziņas Fold 13. novembris, 2020

«Šajā pārmaiņu laikā saredzam Latvijas Dizaina balvu kā vienojošu platformu, kas plašākam sabiedrības lokam parāda un izgaismo Latvijas dizaina labāko sniegumu gan tradicionālajās, gan arī jaunajās dizaina jomās — jo īpaši digitālā, sociālajā, pakalpojumu, vides, politiku un stratēģiju, pieredzes dizainā un citās. Es patiesi aicinu dizainerus rādīt savu labāko veikumu un pieteikt darbus Latvijas Dizaina gada balvas konkursam,» aicina Kultūras ministrijas valsts sekretāres vietnieks kultūrpolitikas jautājumos Uldis Zariņš.

Žūrija

LDGB žūriju nākamgad vadīs Martins Fosleitners (Martin Foessleitner, Austrija) — organizācijas «Design Austria» valdes loceklis, BEDA sekretārs un viesdocētājs Latvijas Mākslas akadēmijā. Žūrijā strādās arī Patriks Abatista (Patrick Abbattista, Itālija) — dizaina portāla «Design Wanted» izveidotājs, Rikardo Kapuco (Riccardo Capuzzo, Itālija/Latvija) — interjera dizainers ar specializāciju B2B projektos, uzņēmuma «Design42Day» dibinātājs, Egle Opeikiene (Lietuva), organizācijas «Lithuanian Design Block» vadītāja un Lietuvas Dizaina padomes locekle, Bars Davidovičs (Bar Davidovici, Izraēla) — produktu dizainers, dizaina studijas «Studio Bar» izveidotājs, Pjotrs Švjonteks (Piotr Świątek, Polija/Lielbritānija) — pētnieks un projektu vadītājs starptautiskajā dizaina un pētniecības centrā PDR, Pēteris Bajārs (Latvija) — arhitektu studijas «Outofbox» dibinātājs un Anete Žukova (Latvija) — pakalpojumu dizaina vadītāja uzņēmumā «Accenture Latvia».

Kategorijas

Konkursa darbi tiks vērtēti piecās kategorijās: vides un interjera dizains, produktu dizains, grafikas dizains, digitālais dizains un pakalpojumu, stratēģiju un politiku dizains. Konkursa nolikums no nākamās nedēļas būs pieejams Latvijas Dizaina gada balvas mājaslapā, kā arī sociālo tīklu kontos, kur jau šobrīd var iepazīties ar informāciju par kategorijām un kritērijiem.

Darbu iesniegšana

Darbu iesniegšana sāksies 2020. gada 1. decembrī un ilgs līdz pat 2021. gada februāra beigām. Žūrija pie darbu izvērtēšanas strādās divus mēnešus. Konkursa darbu iesniegšanai ieviesta dalības maksa, kas tiks dalīta pēc «early bird» un «late bird» principa. Katrs konkursa dalībnieks saņems ielūgumu uz LDGB konferenci, kā arī pieeju ekskluzīviem pasākumiem ar konkursa žūrijas locekļiem un garantētu žūrijas atgriezenisko saiti par iesniegto darbu, ja to vēlēsies.

 

Konference un citi ar LDGB saistītie pasākumi plānoti 2021. gadā, no 24. līdz 30.maijam. LDGB apbalvošanas ceremonija notiks 2021. gada 28. maijā.

 

Latvijas Dizaina gada balva ir nacionālas nozīmes dizaina nozares apbalvojums, kura mērķis — apzināt, izvērtēt un popularizēt Latvijas dizaineru izcilākos sniegumus, sekmēt Latvijā radītā dizaina produktu un pakalpojumu pieprasījumu un pielietojumu, kā arī Latvijas dizaina nozares attīstību un izaugsmi ilgtermiņā. Latvijas Dizaina gada balvas konkurss ir augstākais apbalvojums Latvijas dizaina nozarē. Latvijas Dizaina gada balvas procesu 2020. un 2021. gadā koordinē Latvijas Dizaineru savienība.