Publicitātes attēls

Pēc gada pārtraukuma laikmetīgās fotogrāfijas platforma ISSP atkal izdevusi gada plānotāju, kura nedēļu atvērumos publicēti īpaši atlasīti jau pazīstamu un jauno Latvijas un ārzemju mākslinieku darbi. Nākamā gada plānotāja tēma ir «Natural Phenomena» jeb «Dabas fenomeni».

Ziņas Fold 28. decembris, 2020

Biedrības ISSP izdotais plānotājs 2021. gadam ir pārdomāts dizaina objekts, kas padara laikmetīgo fotogrāfiju baudāmu ikdienā. Kopš pirmā plānotāja izdošanas 2013. gadā tas kļuvis iecienīts vietējās un ārzemju auditorijas vidū. Plānotāja papīrs ir īpaši patīkams rakstīšanai ar roku, tajā iekļauti gada kalendāri, pasaules karte, starptautiskie svētki un lapas piezīmēm. Lai arī izdevuma pamatvaloda ir angļu, tajā publicētas arī latviešu vārda dienas.

 

Lielākā ISSP plānotāja vērtība ir galvenokārt vēl publiski neredzēti laikmetīgās fotogrāfijas autordarbi, kuri papildina ik nedēļu un veltīti dabas fenomenu tēmai. Tēmas izvēli iedvesmojusi sadarbībā ar «Baltic Analog Lab» augustā rīkotā vasaras skola «Natural Phenomena» Cēsīs, taču plānotājā iekļauti ne tikai tās dalībnieku, bet arī citu vietējo un ārzemju mākslinieku darbi, tostarp ISSP Skolas un ISSP starptautiskās meistarklases dalībnieku, kā arī ISSP Rīgas rezidences mākslinieku radītie attēli. Pazīstamāko vietējo autoru vidū ir Iveta Gabaliņa, Reinis Hofmanis, Vika Eksta un Kristīne Krauze Slucka.

 

Plānotāju šobrīd iespējams pasūtīt ISSP internetveikalā, grāmatnīcas «Jānis Roze» internetveikalā,  kā arī «Riija» internetveikalā un «M50» internetveikalā. Izdevums tapis sadarbībā ar AS «Antalis». Dizaina autori – ISSP ilggadējie partneri — apvienība «rabit!!» (Artis un Rūta Brieži).

 

Biedrība ISSP jau 14 gadus darbojas laikmetīgās fotogrāfijas jomā, veidojot aktīvu fotogrāfijas vidi Latvijā, izglītojot jauno Latvijas fotogrāfijas autoru paaudzi un veicinot starptautisku apmaiņu. ISSP Galerija ir vienīgā laikmetīgajai fotogrāfijai veltītā telpa Latvijā. Adrese: Marijas iela 13 k-3, Berga bazārs, Rīga.