Publicitātes attēls

Dānijas Kultūras institūts kopā ar partneriem no Hamburgas, Mikeli un Rīgas līdz 7. martam aicina dažādu jomu dizainerus pieteikties Ilgtspējīga dizaina laboratorijai, kuras mērķis ir iedvesmot dizainerus starptautiskai sadarbībai un izmantot savas prasmes, lai padarītu pilsētas ilgtspējīgākas, iekļaujošākas un drošākas. Trīs mēnešu laikā dalībnieki piedalīsies virknē dažādu virtuālu darbnīcu un attīstīs savus prototipus kopā ar komandas biedriem no Baltijas jūras reģiona valstīm.

Ziņas Fold 24. februāris, 2021

Ilgtspējīga dizaina laboratorija ir platforma, kuras dalībnieki var pārbaudīt un īstenot savas idejas kopā ar citiem dažādu jomu dizaineriem un dizaina entuziastiem. Programma aicina iepazīt jaunus sadarbības veidus, un projekta īstenošanas gaitu no idejas līdz prototipam. Reizi mēnesī — martā, maijā un jūnijā — dalībniekiem ekspertu vadībā būs iespēja piedalīties virtuālās dizaina darbnīcās vienā no pilsētām un uzzināt vairāk par ilgtspējīgu pilsētvidi un aprites dizainu (circular design), kā arī iepazīt dizaina tirgu citās valstīs. Noslēguma pasākumā Rīgā dalībnieki virtuāli prezentēs savus prototipus plašākai auditorijai. Prezentācijas tiešsaistē būs skatāmas 11. jūnijā.

 

Dalībai Ilgtspējīga dizaina laboratorijā var pieteikties jebkuras sfēras dizaineri un dizaina studenti, kuri interesējas par ilgtspējīgām pilsētām un aprites dizainu, un kuru dzīves vai darba vieta ir Rīga. Pieteikumu iesniegšanas termiņš ir 7. marts.

 

Programma ir daļa no ES Interreg BJR projekta «Creative Ports», kas tiecas stiprināt kultūras un radošo industriju starptautisko potenciālu Baltijas jūras reģionā. Ilgtspējīga dizaina laboratorija ir centiens tuvināties ANO Ilgtspējīgas attīstības 11. mērķim «Ilgtspējīgas pilsētas un kopienas», tādējādi sniedzot ieguldījumu iekļaujošāku, drošāku un ilgtspējīgāku pilsētu un kopienu attīstībā. Projektu attīsta trīs «Creative Ports» partneri: «Hamburg Kreativ Gesellschaft», Dienvidaustrumu Somijas Lietišķo zinātņu universitāte (XAMK) un Dānijas Kultūras institūts Igaunijā, Latvijā un Lietuvā ar LIAA Biznesa inkubatora, Gētes Institūta Latvijā un Ziemeļu dimensijas partnerības sekretariāta kultūras jomā atbalstu.

 

Vairāk informācijas par programmu un pieteikšanās anketa — Dānijas Kultūras institūta mājaslapā.