Lampa «Black Sun». Foto — «Si–Light»

Zīmols «Si–Light» interpretē tradicionālos pinumus jaunā veidolā, piedāvājot finiera lampas, ko iedvesmojušas gaismas spēles dabā. Ozolkoka raksts, kas ir viens no gaismekļu dizaina vadmotīviem, stāsta par vērtībām, kurām nav noilguma.

Ziņas Fold 8. februāris, 2021

«Si–Light» dizainere un dibinātāja Sinta Sprudzāne vēlējās radīt gaismekļus, kas telpā ienes siltu atmosfēru un modina cilvēkos emocijas. Viņai svarīgi darināt lietas, kuru dizains nesakņojas citu dizaineru veikumā, bet interpretē valdošās tendences caur individuālo redzējumu. Sinta ir pārliecināta, ka «mūsdienu dizaina galvenais virziens ir radīt lietas ar pastāvīgu vērtību.» Tieši tāpēc «Si–Light» lampu dizainā izmantots Latvijā iegūts ozolkoka finieris. «Ozolkoka priekšmetu sniegtās vērtības un sajūtas ir ilgmūžīgas. Ozols ieņem īpašu vietu mūsu sirdīs: tā īpašības, stiprību un burvību novērtējušas neskaitāmas paaudzes, un šis stāsts atspoguļojas arī koksnes rakstā,» stāsta dizainere. 

 

 

 

«Si–Light» lampu dizains veidots, iedvesmojoties no apkārtējās dabas un Latvijas amatnieku veidotajiem pinumiem. Piemēram, gaismeklis «Lilly» interpretē gaismas spēles, kas rodas, saules stariem laužoties caur koku zariem. Savukārt «Chess» lampas dizaina saknes meklējamas dziļā bērnībā, kad Sinta, horizontālām krāsaina papīra strēmelēm verot cauri vertikālas, veidoja savu pirmo pinumu. 

 

«Si–Light» ir ģimenes uzņēmums, un visi gaismekļi ar rokām izgatavoti darbnīcā Rīgā. Plānais nažfinieris ir pīšanai piemērots materiāls, no kura iespējams izgatavot visdažādākās formas, taču šis darbs ir laikietilpīgs: katrs gaismeklis ir atšķirīgs, bet no materiāla sagatavošanas līdz gatavam produktam vajadzīgas vidēji desmit dienas. 

 

Vairāk par «Si–Light» var uzzināt uzņēmuma mājaslapā.