Attēls — Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācija

Lai veicinātu videospēļu nozares attīstību, Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācija (LSIA) jau desmito reizi rīko konkursu «Beidz runāt, sāc darīt». Konkursa mērķis ir mudināt ikvienu nozares entuziastu publicēt savus spēļu projektus un atklāt tos plašākai publikai, saņemt par tiem atsauksmes un turpināt darbu, lai spēles nonāktu tirgū.

Ziņas Fold 29. marts, 2021

Konkurss risināsies mēneša garumā, no 3. aprīļa līdz 2. maijam. Spēles tiks vērtētas divās kategorijās — žūrijas un publikas vērtējumā, un uzvarētāji tiks paziņoti 12. maijā. Konkursa balvu fonds ir 1000 eiro, kas tiks sadalīti starp pirmajām trīs vietām, ko noteiks starptautiska žūrija.

 

Konkurss ir unikāls ar to, ka publikas balsojuma balvu fondu veido nozares interesenti un profesionāļi, veicot ziedojumu. Saziedoto summu sadalīs sekojoši: pirmā vieta iegūs 60% no saziedotās summas, otrā vieta — 30% , bet trešā — 10%. Spēlēm, kas pēc žūrijas vai publikas balsojuma ierindosies pirmajās trīs vietās, LSIA segs izmaksas to publicēšanai kādā no spēļu veikaliem (Steam, Google Play, App Store).

 

Konkursā var piedalīties gan individuāli izstrādātāji, gan komandas. Lai ikvienam ļautu brīvi izpausties, nav noteikti tēmas ierobežojumi. Piedalīties var tikai tās spēles, kas izziņotas pēc iepriekšējā konkursa beigām 2020. gada 8. aprīlī, un tās nedrīkst būt publicētas pirms konkursa sākuma datuma — 2021. gada 3. aprīļa. Dalībai konkursā drīkst pieteikt arī spēles, kuru prototipi tapuši «Global Game Jam 2021» vai «Mazais BRSD 2020» laikā.

 

Iepazīties ar pilnu konkursa nolikumu var «Beidz runāt, sāc darīt» mājaslapā.