Publicitātes attēls

Pieteikumu pieņemšana Latvijas Dizaina gada balvas (LDGB) konkursam noslēgusies 28. februārī, un šogad uz balvām piecās kategorijās pretendē 150 darbi. Visvairāk pieteikumu saņemts produktu dizaina kategorijā. Starptautiskā žūrija ir uzsākusi pieteikumu izvērtēšanu.

Ziņas Fold 12. marts, 2021

Šogad tika ieviesti jauni nosacījumi darbu pieteikšanas kārtībā, un organizatori pauž gandarījumu, ka vērtēšanai pieņemto darbu skaits ir pārsniedzis iepriekšējo gadu apjomu. Tas nozīmē, ka sacensība par balvām būs sīva.

 

Ikviens konkursa dalībnieks varēs piedalīties starptautiskā konferencē, kas norisināsies 26. maijā. 
Katrs no 150 dalībniekiem, kurš izteicis tādu vēlēšanos, pēc darbu vērtēšanas noslēguma saņems visu žūrijas locekļu rakstisku recenziju par savu darbu. Tas būs vērtīgs ieguvums un palīdzēs straujākai izaugsmei arī tiem, kuriem nebūs laimējies iegūt kādu no balvām. Galvenās balvas ieguvējs saņems Kultūras ministrijas naudas balvu 2000 eiro apmērā (pirms nodokļiem), kas paredzēta starptautiskā mārketinga un eksporta veicināšanai.

Iesniegto darbu sadalījums pa kategorijām:

  • vides un interjera dizains – 37,
  • produktu dizains – 54,
  • pakalpojumu, politiku, stratēģiju dizains – 14,
  • grafikas dizains – 33,
  • digitālais dizains – 12.

Visi darbi tiks vērtēti pēc šādiem galvenajiem kritērijiem: inovāciju vērtība, kontekstuālā piemērotība, dizaina kvalitāte, ekonomiskais konteksts. Ar detalizētāku kritēriju apskatu var iepazīties, apmeklējot Latvijas Dizaina gada balvas mājaslapu.

 

Starptautiskajā žūrijā strādā: informācijas dizaina speciālists Martins Fosleitners (Martin Foessleitner, Austrija), dizaina menedžere Egle Opeikiene (Lietuva), dizaina komunikācijas speciālists Rikardo Kapuco (Riccardo Capuzzo, Itālija), mārketinga speciālists Patriks Abatista (Patrick Abbattista, Itālija), produktu dizainers Bars Davidoviči (Bar Davidovichi, Izraēla), dizaina inovāciju un politikas pētnieks Pjotrs Švjonteks (Piotr Świątek, Lielbritānija), arhitekts Pēteris Bajārs (Latvija) un pakalpojumu dizainere Anete Žukova (Latvija). 2. martā notika pirmā LDGB starptautiskās žūrijas sapulce, kurā tika apstiprināti darbu vērtēšanas kritēriji un vērtēšanas kārtība.

 

Vērtēšanas norisei, jaunumiem un Latvijas Dizaina gada balvas pasākumiem var sekot arī LDGB kontos Facebook un Instagram, kā arī Kultūras ministrijas mājaslapā un sociālajos tīklos.