Ilustrācija — FOLD

Latvijas Arhitektu savienība aicina līdz 2021. gada 18. jūnijam pieteikt darbus Latvijas Arhitektūras gada balvas 2021 konkursam. Šogad balva tiks pasniegta svinīgā ceremonijā 27. augustā.

Ziņas Fold 2. jūnijs, 2021

Darbus — objektus un procesus — iesniegt aicināti arhitekti un pasūtītāji, būvnieki, pašvaldības, kā arī sabiedriskās institūcijas. Ikviens LAGB dalībnieks var pieteikt neierobežotu skaitu darbu. Tie var būt gan Latvijā realizēti projekti (neatkarīgi no autoru valstiskās piederības), gan jebkur citur pasaulē īstenoti darbi, ja to autoru piederības valsts ir Latvija. Konkursa dalībniekiem jānodrošina  žūrijas piekļuve objektiem dabā vai jāparūpējas par objektu ilustrējošu vizuālo materiālu.

 

LAGB konkursā tiek izdalītas deviņas kategorijas:

  • sabiedriskas ēkas (kultūras, izglītības, veselības un ārstniecības iestādes, sakrālās ēkas, sporta būves);
  • komercēkas un ražošanas ēkas (viesnīcas, biroju ēkas, tirdzniecības ēkas, ražošanas ēkas);
  • inženierbūves;
  • individuālās dzīvojamās ēkas;
  • daudzdzīvokļu ēkas;
  • restaurācija;
  • interjers (publiskais un privātais);
  • ainavu arhitektūra, vides labiekārtojums, vides objekti;
  • procesi.

Jāatzīmē, ka balvai izvirzīt drīkst tikai tos objektus, kas ir realizēti un pabeigti, kā arī nodoti ekspluatācijā. Savukārt kategorijā «Procesi» iespējams pieteikt grāmatas, periodiskus vai citus izdevumus, interneta resursus, TV vai radio raidījumus, pētījumus, izstādes, izglītojošus vai sabiedriskus pasākumus, mākslas objektus utml.

 

LAGB ietver trīs pakāpju apbalvojumus — atlases žūrijas balvu un nominanta diplomu visiem izvirzītajiem nominantiem, Fināla žūrijas balvu jeb LAGB 2021 labākajiem nominētajiem darbiem un LAGB 2021 Grand Prix vienam darbam saskaņā ar fināla žūrijas lēmumu. 2020. gadā tika veiktas izmaiņas konkursa nolikumā, kas arī procesiem ļauj pretendēt uz galvenās balvas iegūšanu.

 

Šogad atlases žūrijas sastāvā ir arhitekts Andris Kronbergs («Arhis»), arhitekte Ilze Liepiņa («Sudraba Arhitektūra»), arhitekts Oskars Vāvere («Ruume arhitekti»), arhitekte un urbāniste Evelīna Ozola, mākslinieks Ēriks Božis, rakstniece un dzejniece Inga Gaile un režisors Uģis Olte.

 

Ar darbu iesniegšanas kārtību un konkursa nolikumu iespējams iepazīties LAGB rīkotāja — Latvijas Arhitektu savienības — mājaslapā.