Foto — Elza Marta Ruža

Līdz 25. jūlijam atvērta pieteikšanās ISSP Skolas kursam «Attīstot fotogrāfijas valodu» — divu gadu garai neformālās izglītības programmai laikmetīgajā fotogrāfijā, ko vada Latvijā un starptautiski pazīstami fotogrāfi un mākslas eksperti. Nodarbības sāksies 2021. gada septembrī un ir paredzētas dalībniekiem ar priekšzināšanām.

Ziņas Fold 8. jūlijs, 2021

ISSP Skolas programma «Attīstot fotogrāfijas valodu» nodrošina dalībniekiem eksperimentālu, radošu un kritisku vidi, kurā attīstīt savu vizuālo valodu un individuālo pieeju fotogrāfijā. Strādājot pie mazākiem un lielākiem autorprojektiem pieredzējušu pasniedzēju vadībā, studenti attīsta izpratni par fotogrāfiju kā laikmetīgās mākslas mediju.

 

Programmā dalībnieki apgūst plašu zināšanu un iemaņu spektru, sākot no fotogrāfijas vēstures un dokumentālā stāsta veidošanas principiem līdz vizuālajai antropoloģijai, darbam ar pašportretu un fotogrāfijai laikmetīgajā mākslā. Programmu noslēgs dalībnieku autorprojektu izstāde.

 

Programmas nodarbības vadīs Latvijā un starptautiski pazīstami fotogrāfi un mākslinieki: Iveta Gabaliņa, Ieva Epnere, Arnis Balčus, Vika Eksta, kuratores Solvita Krese, Maija Rudovska, Evita Goze un Deivids Ešlijs Kerrs (David Ashley Kerr, Austrālija/Vācija). Nozares speciālisti sniegs ieskatu arī video radīšanā, izstāžu sagatavošanā, savukārt nodarbības par grāmatu dizainu un veidošanu vadīs apbalvotais dizainers Aleksejs Muraško.

«Ievērojama daļa studentu pēc programmas absolvēšanas turpina radošo ceļu fotogrāfijas jomā — vieni padziļināti apgūst fotogrāfiju ārvalstu augstskolās, citi attīstījuši karjeru mākslas vai komerciālās fotogrāfijas jomā tepat Latvijā,» atzīmē programmas veidotāji. Starp ISSP Skolas absolventiem ir nu jau pazīstami jaunie mākslinieki: Annemarija Gulbe, Toms Harjo, Adelīna Kalniņa, Kristīne Krauze–Slucka, Elīna Semane, Ieva Raudsepa, Kārlis Bergs un citi.

 

Līdz 24. jūlijam izglītības programmas «Attīstot fotogrāfijas valodu» 2021. gada absolventu darbi būs skatāmi izstādē «Šis nav veikals», kas iekārtota agrākajās veikala «Bergs» telpās Berga bazārā, Elizabetes ielā 87.

 

ISSP Skola ir laikmetīgās fotogrāfijas biedrības ISSP veidota vietējā izglītības platforma, kas dibināta 2011. gadā ar mērķi kompensēt kvalitatīvas fotogrāfijas izglītības trūkumu Latvijā. Vairāk informācijas par programmu «Attīstot fotogrāfijas valodu» un pieteikšanos — ISSP mājaslapā.