Foto — Mārtiņš Cīrulis

Zīmola «One Wolf» jaunā 2021.–2022. gada rudens–ziemas kolekcija «Spēle» pievēršas viedokļu sadursmēm, sabiedrības cīņai par taisnīgumu un spēlēm, ko spēlē cilvēki. Tās atklājas uniseksa apģērbos un aksesuāros, kuros dominē faktūru, krāsu un siluetu kontrasti. Līdz 5. septembrim kolekciju klātienē iespējams aplūkot «One Wolf» salonveikalā Vecrīgā. Kolekciju papildina Ivara Burtnieka veidotā īsfilma «Just a Kid».

Ziņas Fold 11. augusts, 2021

«Spēle» ir daudzslāņaina, faktūrām un detaļām bagāta kolekcija ar klasiska, darba apģērba un sportiska stila elementiem. Tās mērķis ir uzsvērt nebeidzamos dzīves spēles kontrastus, kas iezīmē gan dumpiniecisku drosmi, gan ilgas pēc patiesa prieka, vienlaikus atgādinot, ka spēles uzvarētājs ir tas, kurš izbauda tās gaitu, izzina noteikumus un spēj pielietot arvien jaunas stratēģijas.

 

Jaunā kolekcija turpina paust zīmola interesi par sabiedrībā nozīmīgu tēmu, toskait dzimumu līdztiesības un sociālā taisnīguma atspoguļošanu. Stilistiski atšķirīgi apģērbi un materiāli vienā tērpa komplektā simbolizē sadursmi starp mūsdienu materiālismu, pasaules notikumu neprognozējamo attīstības gaitu un indivīda personiskās spēles azartu un centieniem turēties pie ierastās rutīnas. Bērnišķīgi, spilgti krāsu laukumi saduras ar «lielā cilvēka» ikdienas un darba apģērba pieklusinātajiem toņiem. Pieaugušo pasaules klišejas interpretētas naivos bērnu zīmējumos, kas veido audumu rakstu, apdruku un izšuvumu pamatu.

 

«Aktuālie nemieri pasaulē, politiskie konflikti, vienlīdzības un brīvības cīņas liek domāt par sabiedrību kā bērniem, kuri iestājas par taisnīgumu katrs ar savu plakātu rokās un saukli uz lūpām. Šodienas novecojušās vērtības, esamības un jušanas veidi joprojām balstās cilvēcisko būtņu pārākumā, centienos pārvaldīt un kategorizēt pasauli. Vai tiešām daži cilvēki ir pārāki par citiem?» vaicā «One Wolf» dizainere Agnese Narņicka.

 

Līdz 5. septembrim kolekciju «Spēle» katru dienu, izņemot svētdienas, iespējams apskatīt «One Wolf» salonveikalā Laipu ielā 2/4, Vecrīgā. To papildina fotogrāfa Mārtiņa Cīruļa uzņemtie kadri, kā arī Nacionālās kino balvas «Lielais Kristaps» laureāta, režisora Ivara Burtnieka modes īsfilma «Just a Kid» salonveikala skatlogā. Īsfilma stāsta par neviltoto prieku, ko cilvēkam sniedz šķietami ikdienišķas un banālas lietas. Par spīti pieaugušo centieniem aizmirst bērnībā izjusto sajūsmu, alkas pēc tās nepāriet.