Foto — Asja Belova

No 12. līdz 16. oktobrim notiks jau trīsdesmit trešā Baltijas Modes federācijas rīkotā Rīgas modes nedēļa. Latvijas vadošo dizaineru skates šoreiz būs vērojamas gan tiešsaistē, gan klātienē multifunkcionālajā kompleksā «Atta Centrs» .

Ziņas Fold 24. septembris, 2021

«Jau septiņpadsmit gadus mēs iepazīstinām starptautisko sabiedrību ne tikai ar jauniem modes dizaineru vārdiem, bet arī atklājam interesantas vietas Rīgas apkārtnē. Šī sezona nav izņēmums. «Atta Centrs» ir lielākais daudzfunkcionālais centrs Baltijā. Centra kopējā platība ir 15 000 kvadrātmetru, kas ļauj mums uzņemt vairāk viesu nekā citās vietās, kur iepriekš organizēta Rīgas modes nedēļa,» norāda Baltijas Modes federācijas prezidente Elena Strahova. Klātienē pasākumos varēs piedalīties vakcinētas un Covid-19 pārslimojušas personas, bet ikvienam interesentam būs iespēja modes skates vērot tiešsaistē.

 

Šogad par Rīgas modes nedēļas oficiālo personāžu kļuvis mātes tēls. To radījis apģērbu projekta «Volga Vintage» radošais direktors Sergejs Hatanzeiskis. «Pasaulē nav nekā dabiskāka un skaistāka par māti, kura apskauj un pieglauž savu mazuli. Slavenas aktrises un topmodeles no visas pasaules kopā ar saviem mazuļiem ir rotājušas pasaulslaveno modes žurnālu — «Vogue», «Harpers Bazaar», «W» un citu — vākus. Mums Latvijā ir daudz skaistu jauno māmiņu, un viena no tām ir modele Anna Čepjolkina, kura tērpusies latviešu dizaineres Elīnas Baltaces («Gummo») darinātajā koši sarkanajā bikškostīmā. Turklāt tēls simbolizē modes industrijas atdzimšanu, kas pēc pandēmijas krīzes atgriežas pie ierastā dzīves formāta,» stāsta Elena Strahova. Tēla veidošānā piedalījusies arī fotogrāfe Asja Belova, grima mākslinieks Andrejs Čistjakovs un matu meistars Eduards Kazarjans.

 

Sekot pasākuma jaunumiem iespējams Rīgas modes nedēļas mājaslapā.