Foto — «Nord DDB Riga»

Kādā augusta naktī Rīgas centrā bija redzama neierasta aina — pa Lāčplēša, Dzirnavu, Skanstes un citām ielām auļoja piecpadsmit zirgi, kurus pavadīja astoņdesmit cilvēku liela radošā komanda. Nupat pie skatītājiem nonācis neparastā notikuma vaininieks — LMT 5G interneta reklāmas klips.

Ziņas Fold 22. septembris, 2021

Reklāmas klipa radošā koncepta autors, «Nord DDB Riga» radošais direktors Vairis Strazds par kampaņas ideju stāsta: «Konfliktā starp progresu un tumsonību progress bieži vien izvēlas paklusēt — izvairīties, nevis runāt droši un ar pārliecību. Priecājamies, ka varam strādāt ar zīmolu, kas nebaidās no pretestības un iet uz priekšu ar pilnu jaudu. LMT kampaņas fokusā likām sajūtu par gaidāmajām pārmaiņām, nevis solījumus par to, kā 5G mainīs mūsu ikdienu. Mēs to nezinām. Izvēlējāmies zirgu skrējienu pilsētā kā tēlainu metaforu 5G ietekmes mērogam un aizraujošajai enerģijai.»

 

Lai kvalitatīvi īstenotu šāda mēroga ieceri, tika piesaistīta spēcīga kino profesionāļu komanda, toskait arī starptautiski atzīti meistari — operators Jurģis Kmins, režisors Jānis Nords un lietuviešu producents Augustinas Katiļus (Augustinas Katilius).

«Caur vairāku cilvēku skatupunktiem kļūstam par lieciniekiem teju pārdabiskam, jaudīgam un skaistam notikumam, kad pilsētas ielas naktī pārņem brāzmains zirgu skrējiens. 5G ir neredzams, jaudīgs, skaists spēks, kas ieņēmis zirgu apveidu. Video klipa filmēšana izvērtās par ambiciozu projektu ne tikai filmēšanas laukumā, bet arī «production / post-production» mērogā. Lai arī radošais uzstādījums ir šķietami vienkāršs, tas vienlaikus ir vizuāli iespaidīgs,» norāda video režisors Jānis Nords.

 

Kā atzīst klipa producents Augustinas Katiļus, viens no lielākajiem izaicinājumiem bija uzņemšanas apstākļos — naktī, prožektoru gaismā un neierastā vidē — panākt sinhronu zirgu darbību. Lai sekmīgi vadītu filmēšanas procesu, tika iesaistīti aptuveni astoņdesmit cilvēki no Latvijas un Lietuvas — gan radošā komanda, gan zirgu īpašnieki, aprūpētāji un treneri.