Foto — Matīss Markovskis

Vēl līdz ceturtdienai, 9. septembrim, apmeklētāji aicināti aplūkot Latvijas Dizaineru savienības (LDS) rīkoto izstādi Sporta 2 kvartālā. Šogad tā iecerēta kā mūsu laikmeta vēsījums, kurā no dažādiem skatpunktiem atainots mūsdienu supervaroņa tēls.

Ziņas Fold 7. septembris, 2021

Laužot ierastos stereotipus un pieņēmumus, izstādē astoņpadsmit autori veidojuši darbus, kas atklāj viņu personīgo vai sabiedrības redzējumu par to, ko mūsdienās nozīmē būt supervaronim. Kā norāda izstādes organizatori no Latvijas Dizaineru savienības: «Katra autora individuālais un iztādes kopējais mērķis ir atrast un parādīt Latvijas Supervaroni. Meklēt to laukos, mežos, pilsētvidē un daudz kur citur – vidē mums apkārt.»

 

Kā ik gadu, izstādes dalībnieki darbus veidojuši ne vien sev ierastajā dizina jomā, bet arī eksperimentējuši ar materiāliem un jaunām tehnikām, ļaujoties brīvam idejas lidojumam. Izstādē skatāmi grafiskā dizaina, keramikas, metāla dizaina un glezniecības darbi. Piemēram, keramiķe Inese Līne atklāj sevis mīlestības un pašslavinājuma trauslo robežu, veidojot smalkas porcelāna figūras. Savukārt mākslinieces Daces Blūmas radītais «Spilvens supervaronim» atgādina, ka tieši sapņi mūs mudina sasniegt šķietami neiespējamo.

 

Izstādē piedalās: Dace Blūma, Anda Sproģe, Aija Bāliņa, Ināra Liepa, Visvaldis Asaris, Kristiana Kazarjana, Inese Līne, Varis Dzērve un Arta Ozola- Jaunarāja, Iveta Šmita, Valdis Celms, Gunta Celma, Jānis Vaivods, Karinē Paronjanca (Karine Paronyanc), Estere–Lili Lepse, Baiba Ābelīte, Sandra Sarmule un Arvīds Endziņš.

 

Vairāk informācijas par izstādi «Supervaronis» — LDS izstāžu Facebook vietnē.