Publicitātes attēls

Lai veicinātu atbalsta pieejamību kultūrai un radošajām industrijām, Eiropas Komisija izveidojusi interaktīvu Eiropas Savienības (ES) finansējuma programmu ceļvedi «CulturEU». Tajā, atbildot uz vairākiem jautājumiem, iespējams atrast iecerei atbilstošas atbalsta programmas, kas pieejamas 2021.–2027. gadā.

Atbalsts Fold 30. novembris, 2021

«CulturEU» finansējuma ceļvedis aptver iespējas, kas saistītas ar Eiropas Komisijas pamatprogrammu «Radošā Eiropa», kā arī aptuveni divdesmit citu ES finansējuma programmu klāstu, sākot no «Digitālās Eiropas» līdz ES struktūrfondiem.

 

Kā norāda Eiropas Komisija, programmu klāsts, kas finansē kultūras un radošos sektorus, ir plašs, taču nereti pieejamās iespējas tiek palaistas garām, jo pirmajā mirklī netiek saistītas ar radošajām nozarēm. Komentējot jauno ceļvedi, ES Inovāciju, pētniecības, kultūras, izglītības un jaunatnes komisāre Marija Gabriela sacīja: ««CulturEU» veiktajai ES fondu kartēšanai līdz šim nav bijis precedenta. Es ceru, ka šis ceļvedis vēl vairāk palīdzēs padarīt mūsu līdzekļus pieejamākus visām kultūras organizācijām un palīdzēs tām ceļā uz ilgtspējīgu atveseļošanos.»

 

Lai izmantotu ceļvedi, jāatbild uz dažiem vienkāršiem jautājumiem par pārstāvēto nozari un organizāciju, kā arī meklēto atbalsta veidu. Meklēšanas rezultāti palīdzēs atrast atbilstošos finansējuma avotus un atvērtās atbalsta programmas, kas vislabāk atbilst konkrētajai vajadzībai. Rezultātiem tiks pievienota informācija par pieejamo finansējumu un pieteikšanās procesu dažādiem finansējuma avotiem, kā arī saite uz konkrēto programmu.

 

Ceļvedis tiks regulāri atjaunināts un 2022. gada pirmajā ceturksnī būs pieejams visās ES valodās. «CulturEU» finansējuma ceļvedis pieejams Eiropas Komisijas mājaslapā.