Foto — «Labie Cilvēki»

Apdāvinot savus mīļos, mēs vēlamies vairot laimi un mīlestību. Kā vēsta latviešu paruna, dalīts prieks ir dubults prieks, tāpēc esam apkopojuši Latvijas sociālo uzņēmumu darinājumus un labdarības dāvanas, kas nesīs prieku ne vien to saņēmējiem, bet arī palīdzēs tiem, kam tas visvairāk nepieciešams.

Ziņas Fold 23. decembris, 2021

Izteiksmīgi aksesuāri un interjera lietas no «BlindArt»

«BlindArt» ir sociālais uzņēmums, 
kurš sniedz atbalstu neredzīgajiem un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un iedvesmo viņus lielāku mērķu sasniegšanai. Daļa no iniciatīvas ir «BurBur» projekts, kurā četras neredzīgas un vājredzīgas darbinieces veido dažādus dizaina produktus, iedvesmojoties no senās japāņu šiborī tehnikas. Pielāgojot šo metodi mūsdienu estētiskajiem standartiem un tehnoloģiskajām iespējām, ar vājredzīgo un neredzīgo cilvēku palīdzību tiek radīts unikāls audums dažādu 3D formu faktūrās. «BurBur» darinājumus var iegādājies šeit.

Sirsnīgas kartītes no «Typical Latvian»

«Typical Latvian» vēlas veicināt emocionālo saikni starp cilvēkiem. Kā norāda uzņēmums, ir lietas, kuras izteikt skaļi ir grūti, un tad palīgā nāk pildspalva un papīrs. «Typical Latvian» piedāvā pastkartes, kurās iemūžināta daba un vietējie cilvēki. Daļa ieņēmumu tiek novirzīti mācību programmai, kuras mērķis ir integrēt cilvēkus ar īpašām vajadzībām darba tirgū. Pastkartes iespējams iegādāties šeit.

Pašam savs Doma gailis no «Labie Cilvēki»

Sabiedriskā labuma organizācija «Labie Cilvēki» palīdz sociāli neaizsargātām sabiedrības grupām. Katru gadu organizācija piedāvā Ziemassvētku dāvanas, no kurām gūtie ieņēmumi tiek novirzīti kādam labam mērķim. Šogad «Labie Cilvēki» labdarības veikalā iespējams iegādāties pēc Doma baznīcas gaiļa līdzības veidotu eglīšu rotājumu. Visa peļņa no pārdošanas tiks novirzīta bērnu ar autiskā spektra traucējumiem rehabilitācijai, sporta laukuma izbūvei Latgales reģiona bērnunamā, kā arī pansionāta teritorijas labiekārtošanai. Gaili var iegādāties šeit.

Ar rokām un mīlestību gatavotas lietas no «Visi Var»

Sociālais uzņēmums «Visi Var» nodarbina cilvēkus ar īpašām vajadzībām un viņu tuviniekus, kā arī sociāli mazaizsargātus sabiedrības locekļus. Uzņēmums izveidojis vairākas darbnīcas, kurās ar rokām tiek izgatavotas dažādas lietas, piemēram adījumi, sveces, trauki un citi darinājumi, kas tālāk tiek pārdoti uzņēmuma veikalā. Gūtā peļņa tiek ieguldīta labdarības projektu un sociālā atbalsta īstenošanai, jaunu darba vietu radīšanai un nepieciešamā aprīkojuma iegādei. «Visi Var» lietas iegādājamas šeit.

Dāvini sev un citiem pļavu

Latvijas Dabas fonds šoziem aicina dāvināt kvadrātmetru dabiskās pļavas. Ziedojot vismaz 15 eiro Latvijas dabisko pļavu atjaunošanai, savā e–pastā saņemsi elektronisku apliecinājumu un iespēju pieteikties taustāmai kartītei, ko dāvāt saviem mīļajiem. Ziedojums palīdzēs atjaunot parkveida pļavu un ganības Valkas novada Lejzemniekos, kur Latvijas Dabas fonds 2021. gadā uzsāka 12 ha plašas aizaugušas parkveida pļavas atjaunošanu. Ziedot Latvijas Dabas fondam iespējams šeit.

Adītas cepures Hermaņa atbalstam

Hermanim ir ļoti reta ģenētiska slimība. Lai palīdzētu, puisēna tuvinieki nolēma radīt īpašas rokām darinātas cepures. Cepures ada Hermaņa vecmāmiņa, bet idejas autore un merīnvilnas dzijas sagādātāja ir Hermaņa tante Rūta no uzņēmuma «Rü adījumi». Puse no cepures cenas tiek ziedota Hermaņa rehabilitācijas un asistenta izdevumiem. Cepures var iegādāties šeit.

Bērnu un mākslinieku radītas kartītes no SOS Bērnu ciematu labdarības veikala

Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija ir labdarības organizācija, kas kopš 1997. gada veido un atbalsta SOS ģimenes bērniem, kas palikuši bez savu vecāku gādības. SOS ģimeņu atbalsta centros palīdz ģimenēm, kas nonākušas krīzes situācijās, un meklē, apmāca un atbalsta potenciālos audžuvecākus, adoptētājus, aizbildņus un viesģimenes. Katru gadu asociācija piedāvā labdarības kartītes, ko ir radījuši bērni un jaunieši, kuri dzīvo SOS bērnu ciematos, kā arī mākslinieki, kuri atbalsta organizācijas darbu. Kartītes var iegādāties šeit.

«Muzejs Tumsā» ļauj iepazīt pasauli neredzīga cilvēka acīm

«Muzejs Tumsā» radīts ar mērķi nojaukt komunikācijas barjeras starp veseliem cilvēkiem un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, veicināt cilvēku ar redzes invaliditāti iekļaušanos sabiedrībā un nodarbināt cilvēkus ar redzes traucējumiem. Muzejs Ziemassvētkos aicina dāvināt pieredzi — ekspozīcijas apmeklējumu tumsā neredzīga gida pavadībā. Iegādāties muzeja dāvanu karti vai pieteikt apmeklējumu iespējams šeit.

«Kurts Coffee» kafija mazā Kurta atbalstam

«Kurts Coffee» ir ģimenes uzņēmums, kas izveidots, lai palīdzētu nodrošināt Kurtam ikdienā nepieciešamo: rehabilitāciju, auklīti, prieku un veselību. Līdzās kafijas namiņā nopērkamajiem dzērieniem, uzņēmums savā internetveikalā piedāvā apģērbus un aksesuārus, kā arī «Rocketbean Roastery» grauzdētu kafiju, kuras maisījumu atlasījuši Kurta vecāki. Kafiju var iegādāties šeit.