Publicitātes foto

Arī šogad izdots biedrības ISSP plānotājs 2022. gadam. Šoreiz tas priecēs ne tikai ar īpaši atlasītiem jauno Latvijas un ārzemju mākslinieku laikmetīgās fotogrāfijas autordarbiem, bet arī ar parocīgu piezīmju kladi.

Ziņas Fold 30. decembris, 2021

Biedrības ISSP izdotais plānotājs, kā allaž, ir radošs dizaina objekts, kas aktualizē, ieinteresē un padara laikmetīgo fotogrāfiju baudāmu ik dienu. Kopš pirmā plānotāja izdošanas 2013. gadā tas ir kļuvis par uzticamu, gaidītu un aktuālu pašmāju un ārzemju auditorijas ikdienas kompanjonu visiem tiem, kam patīk strukturēt savu dzīvi un domas ar pierakstu palīdzību.

 

Rūpīgi pārdomāts, minimālistisks dizainā un ērts lietošanā, šogad izdevums ir kļuvis par «divi vienā» — tas apvieno nedēļas plānotāja funkciju ar apjomīgu piezīmju kladi ikdienas pierakstiem. Plānotājs satur mēnešu atvērumus, 53 nedēļu atvērumus ar vietu pierakstiem, gada kalendāru, starptautiskus svētkus, vārda dienas, kā arī 92 lappušu kladi personīgām piezīmēm.

 

Izdevumu rotā 25 rūpīgi atlasītas oriģinālas autoru fotogrāfijas. Gada tēma ir «Atpakaļ pie saknēm» — mitoloģiska atgriešanās pie pirmatnējā, «pārcilvēciskā». ISSP plānotājs 2022. gadam kalpos par īpašnieka personīgo, līdz šim publiski neizrādīto laikmetīgās fotogrāfijas autordarbu galeriju visa gada garumā. Fotogtāfiju autoru vidū ir pašmāju mākslinieces Kristīne Krauze–Slucka, Eva Strazdiņa, Līva Stare un Mersedese Margoite.

 

ISSP 2022. gada plānotāja dizaina autori ir izdevuma ilggadējie partneri Artis Briedis un Rūta Briede. Izdevums tapis sadarbībā ar «Antalis Creative Power» un «VV Foundation». Izdevuma radošā direktore — Jūlija Berkoviča.

 

ISSP plānotāju iespējams pasūtīt biedrības interneta veikalā, kā arī iegādāties ISSP Galerijā Berga bazārā, galerijā «Istaba», veikalos «Riija» un «M50», kā arī citos dizaina preču un grāmatu veikalos.

 

Biedrība ISSP jau 14 gadus darbojas laikmetīgās fotogrāfijas jomā, veidojot aktīvu fotogrāfijas vidi Latvijā, izglītojot jauno Latvijas fotogrāfijas autoru paaudzi un veicinot starptautisku apmaiņu. Līdz ar galerijas atklāšanu Berga Bazārā, ISSP sevi pieteikusi kā nozīmīgu pieturas punktu Rīgas kultūras kartē — vienīgo laikmetīgajai fotogrāfijai veltīto telpu Latvijā.